Home Amstel- en Bajeskwartier Stadsveteraan: honderd sociale huurwoningen 55+ in Amstelkwartier

Stadsveteraan: honderd sociale huurwoningen 55+ in Amstelkwartier

0

De Stadsveteraan is een bijzonder woongebouw in het Amstelkwartier. Daar zijn straks meer dan honderd sociale huurwoningen voor 55-plussers die zelfstandig willen wonen en samen een gemeenschap willen opbouwen. Uniek is dat alle huurders zijn georganiseerd in een beheercoöperatie. Binnen deze beheercoöperatie beheren zij gezamenlijk de ontmoetingsruimtes. Je hebt ook inspraak wie er komen wonen.

In de Stadsveteraan kun je een zelfstandige woning of een studio in een friendswoning huren. Bij een friendswoning huur je samen met een of twee personen een studio en deel je een woonkamer en keuken. De huurders zijn automatisch lid van een beheervereniging. Dit betekent dat je als bewoner meebeslist over wie er in het complex komen wonen. En je bepaalt ook samen met jouw medebewoners hoe de ontmoetingsruimtes in het complex eruit komen te zien.

Iedere huurder van een woning in Stadsveteraan zal de uitgangspunten onderschrijven: nabuurschap, interesse hebben in elkaar, af en toe iets voor elkaar willen doen én respect hebben voor de ander.

Woensdag 15 maart organiseert Woonzorg Nederland een informatiemarkt over de Stadsveteraan in Amstelkwartier.
Tijdens de markt kun je al jouw vragen stellen over het complex, de bouw, de verhuur en de friendswoningen. Ook zijn er toekomstige bewoners aanwezig. Zij kunnen je vertellen hoe zij het samen wonen en leven in de Stadsveteraan voor zich zien.

Informatiemarkt op woensdag 15 maart van 16.00 tot 18.00 uur bij hoofdkantoor Woonzorg Nederland, Prof. E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen

Check www.wonenindestadsveteraan.nl