Nu de werkzaamheden van het zuidelijke deel van de Weesperzijde zijn afgerond, wordt het deel van de Weesperzijde tussen gevel en waterkant vanaf de Ruyschstraat tot roeivereniging De Hoop opnieuw ingericht. Op maandag 5 juni beginnen de werkzaamheden. Daarmee wordt de Weesperzijde groener, veiliger en biedt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. 

Voetgangers en fietsers hebben na de herinrichting meer ruimte. Het fietspad wordt uitgebreid tot twee banen. De straat rondom de basisschool Pinksterbloem wordt veiliger en verkeersdeelnemers kunnen straks veiliger het kruispunt van de Weesperzijde/Ruyschstraat oversteken. Bovendien is in het nieuwe ontwerp meer ruimte voor bomen en planten en is het groen van betere kwaliteit. De Weesperzijdetuin wordt uitgebreid en krijgt een nieuw ontwerp en de oevertuintjes worden opgeknapt.

De ondergrondse gasleidingen in de straat zijn al door Liander vervangen en de ondergrondse containers zijn tijdelijk vervangen door bovengrondse containers. Allereerst zullen KPN, Liander Elektra en Waternet starten met ondergrondse werkzaamheden. Vervolgens worden de oevertuintjes, de Weesperzijdetuin en de straat opnieuw ingericht.

Bij de voorbereiding op de aanstaande werkzaamheden hebben leden van de Weesperzijdetuinvereniging samen met de groenaannemer alle plantjes uit de tuin verplaatst naar het talud aan de Ruyschstraat. De bewoners hebben bij het ontwerp van de tuin meegedacht aan omgeving, biodiversiteit en de buurt. Buurtbewoners kunnen hier straks tuinieren en genieten van de pluktuin met eetbare planten.

De werkzaamheden van Weesperzijde Zuid zijn inmiddels afgerond en de straat is net opgeleverd, met onder andere een nieuwe fietsstraat, nieuwe ondergrondse containers en nieuwe fietsenrekken. Vijf jaar na het vaststellen van het ontwerp zijn de verbeteringen aan de Weesperzijde nu zichtbaar.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden halverwege volgend jaar afgerond zijn.

Check www.amsterdam.nl/weesperzijde