Home Overzicht Starters en statushouders vanaf najaar 2022 in Startblok Zeeburg

Starters en statushouders vanaf najaar 2022 in Startblok Zeeburg

0

Woonstichting De Key realiseert een woonproject voor 250 startende Amsterdammers en statushouders. Het gaat om een extra huisvestingsopgave op de al bestaande bouw van sociale huurwoningen. De 250 verplaatsbare, tijdelijke woningen komen uit een oud woongebouw van Woonstichting Lieven De Key in Diemen. Ze blijven maximaal tien jaar staan op een gedeelte van het huidige P+R Zeeburg II terrein, waar nog geen definitieve bestemming voor is.

De woningen zijn afgelopen november al gedemonteerd en klaargemaakt voor transport naar het Zeeburgereiland. Voordat het zover is, komt er een betonnen fundering in het gebied. Deze werkzaamheden begonnen op 20 december. Begin maart 2022 verhuizen de woningen met vrachtwagens naar het Zeeburgereiland en worden ze opgestapeld tot vijf woonlagen. Na de verhuizing krijgen de woningen een grondige opknapbeurt. Eind oktober nemen de toekomstige bewoners hun intrek.

Doel is jongeren van 18 tot en met 27 jaar en statushouders een goede start te geven. Startblok Zeeburg biedt jongeren, studenten en net afgestudeerden een springplank voor het verdere leven en helpt statushouders aansluiting te vinden in de Amsterdamse samenleving. Op het sportterrein en in het clubhuis gaat Startblok activiteiten voor en door bewoners organiseren. Die kunnen zo een netwerk opbouwen, vrienden maken en hun horizon verbreden.

Check www.dekey.nl | Aanmelden verloopt via Woningnet