Home Overzicht Sterren kijken op Sterrenkijkdagen bij het Planetarium van Artis

Sterren kijken op Sterrenkijkdagen bij het Planetarium van Artis

0

Ook dit jaar doet Artis mee aan de landelijke Sterrenkijkdagen, met een interactief programma voor de kleine en grote ruimtereiziger. Kom op 12 maart na sluitingstijd naar Artis om door het heelal heen te vliegen tijdens Sterrenkijkavond in het Artis-Planetarium. 

Buiten bekijk je door telescopen de kraters van de maan, zoek je naar dubbelsterren en sta je oog in oog met de Orionnevel. De Volkssterrenwacht Amsterdam en vrijwilligers van het Planetarium staan klaar om je te helpen navigeren tussen de sterren en antwoord te geven op al je vragen.

Binnen in het Planetarium kun je een eigen ideale planeet ontwerpen of maak je een sterrenklok, waarmee je ’s avonds altijd de tijd op zak hebt. Wil je weten hoe maanfasen werken, of iets buitenaards aanraken? Schuif dan aan bij Stand-up Astronomy in het Planetariumcafé en vergroot je kennis over het heelal.

Daarnaast kun je elk half uur een ruimtereis maken in de koepel van het Planetarium. Tijdens deze speciale live-voorstelling word je meegenomen langs de maan, de planeten en de sterren en neem je zelfs een kijkje buiten ons eigen sterrenstelsel. Zo kun je ook bij bewolking heel veel sterren in Artis zien.

De Sterrenkijkavond op 12 maart van 19.00 tot 22.30 uur in het Artis Planetarium is een gratis evenement. Met een vrijwillige donatie steunje het voortbestaan en de vernieuwingen van Artis. Tijdens Sterrenkijkavond kun je via een QR-code gemakkelijk  vrijwillig doneren.