Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks overzicht

Sport in Oost | Wekelijks overzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

DVVA laat kansen onbenut

Voetbal | DVVA won met 0-1 van Fc Almere. Het team van trainer Lex van der Horst begon stroef  aan het duel. Na een half uur kregen de Amsterdammers steeds meer het overwicht. In de tweede helft werd de thuisploeg vrijwel direct onder grote druk gezet. Door Sander Fillet werd de winnende treffer gescoord. Van der Horst was blij met de zege echter hij betreurde het wel dat zoveel goede kansen niet waren benut.

Trage start, ruime winst

IJshockey | De Amsterdam Tigers begonnen zaterdagavond in eigen huis aan de play-offs. De eerste hindernis kwam van Hijs Hokij uit Den Haag, dat op de zesde plek staat en daarmee alleen de Dordrecht Lions en de Yeti’s Breda achter zich heeft. De Amsterdammers moesten even op gang komen en maakten schoonheidsfouten, maar bepaalden de wedstrijd. Resultaat 9-3 in het voordeel van Tigers. Verslag

Eerste team Geuzen/Middenmeer

Voetbal | Geuzen/Middenmeer gaat op de zondag met zijn eerste team stoppen vanaf volgend seizoen. Dat blijkt een trend te zijn want in de regio Amsterdam en directe omgeving  namen de afgelopen maanden 53 clubs al deze stap. Het blijkt een trend te zijn om niet meer op zondag te voetballen. En dat heeft anders dan een halve eeuw geleden niets met het geloof te maken.

Gelijk spel WV-HEDW – Forum Sport

Voetbal | Koploper WV-HEDW kwam tegen Forum Sport niet verder dan 1-1. Al na vijf minuten kwam de tegenstander verrassend op 0-1. Door Danny blom werd het een kwartier later weer gelijk. Het team van trainer Marcel Valk kwam daarna niet meer tot scoren. Valk wou na afloop wou na afloop niet te lang stilstaan bij het gelijke spel. WV-HEDW zal ongetwijfeld volgende week weer de draad oppakken en blijft de grote favoriet voor de titel.

Komend weekeind opening roeiseizoen

Roeien | De Heineken Roeivierkamp is de traditionele opening van het Nederlandse roeiseizoen en vindt plaats op de Amstel midden in Amsterdam! De wedstrijd bestaat uit vier verschillende afstanden (5000, 2500, 750 en 250 meter), verdeeld over twee dagen. Dit model is gebaseerd op het allround schaatsen. Onder de roeiers begeeft zich de internationale top en daarnaast weten ook studenten, veteranen en junioren elk jaar hun weg weer te vinden naar het evenement. Georganiseerd door de Amsterdamse roeivereniging Nereus sinds 1973, vindt dit jaar op 12 en 13 maart de 50ste roeivierkamp plaats.