Home Eten&Drinken Sterren van de hemel: met vertrouwen en creativiteit naar de toekomst

Sterren van de hemel: met vertrouwen en creativiteit naar de toekomst

0

Twaalf jaar geleden landde Sacha Roozemond op het Beukenplein. Ze kende het plein niet, maar het bleek een goede plek voor haar bedrijf Sterren van de hemel, voor crewcatering en bedrijfslunches. Rode draad in haar leven? Ze raakt ergens in verzeild en maakt er het beste van.

Martien van Oorsouw

Koken is een van de mooiste uitvindingen van de mens, vindt ze. Koken is de beste manier om met andere culturen in contact te komen. ‘Het is fascinerend: hoe kom je op het idee om bonen te roosteren en er koffie van te maken? We weten vast nog niet alles, er kan veel meer dan we denken.’

Sacha is altijd ondernemend geweest. In India liet ze kleurrijke hangmatten maken. Ze woonde op Mykonos, waar ze de hangmatten verkocht. Ze opende er de eerste sushibar. Op de Fiji-eilanden had ze geleerd sushi te maken. Daar liet ze kimono’s maken die ze in Australië verkocht. In de winkel op het Beukenplein verkoopt ze de handige Nil Spill hangdienbladen uit Griekenland, Portugees aardewerk en retro servies.

Fotografiereizen
Ook biedt ze fotografievakanties aan. ‘Met smaak in Griekenland’ biedt reizen aan naar het Eiland Skopelos. ‘Als ik het nu niet doe, kijk ik later terug en denk ik: had ik maar…’ Inmiddels maakt ze plannen om culinaire reizen naar Spanje aan te bieden.

Corona bracht veel veranderingen in de catering. ‘Je kunt niet meer met schalen binnenkomen. We verpakken elke lunch apart, niemand komt in contact met het eten van iemand anders.’

Vaste klantenkring
Ze heeft een grote vaste klantenkring in de film- en tv-wereld. De reacties op haar site zijn positief: Omdat de pakketjes coronaproof zijn,  is de hoeveelheid afval die voortkomt uit de pakketten wel een nadeel. Maar hierin is gekozen voor een milieuvriendelijke optie zonder plastic en met gerecycled papier, meldt het productieteam van M. En Human Factor, de productiemaatschappij van Lubach op zondag meldt: Sacha verzorgt al een aantal jaar catering voor verschillende producties van Human Factor TV. Het eten is altijd vers, gezond, gevarieerd en vooral ook heel erg lekker. En Sacha is ook altijd heel erg flexibel. Met elk dieet of allergie wordt rekening gehouden en er is altijd nog een bordje extra als er op het laatste moment toch nog een paar extra mensen bij komen.’

Veranderingen
In de deuropening staat een man die vraagt naar de ingrediënten in de soep. Hij is allergisch voor bepaalde stoffen. Vriendelijk legt Sacha Roozemond uit dat er alleen natuurlijke producten in zitten. Met een bekertje soep verlaat hij de zaak. Op het bankje om de boom, tegenover de zaak, eet hij zijn soep.

Ze bedenkt saladedressings, chutneys, broodjes, quiches, soepen, muffins en andere producten waar mensen voor terugkomen. Ze is begonnen met het verkopen van broodjes. In het weekend kookt ze take awaymaaltijden op bestelling. Ze maakt saladedressings, chutneys, broodjes ‘Je moet creatief zijn, als je niet werkt, ga je nadenken.’

Natuurlijk zijn er veranderingen. Vroeger nam ze geen kleine groepen aan, nu wel. De vaste groep freelancers waar ze mee werkt is flink uitgedund. Vaste kracht en medewerker van het eerste uur is haar zus Nicole. Het overleg gaat in een ontspannen sfeer, welke boodschappen gedaan moeten worden, wat in de lunchpakketten moet van de catering van morgen, wat er nog op voorraad is.

‘Het is belangrijk dat mensen zien wat je doet. Als het mooi weer is, is de aanloop groter. Het plein is mooi opgeknapt, we hebben geluk dat we in de loop zitten,’ zegt Sacha.