Home Overzicht Straatbeeld moet rustiger zonder storende reclame

Straatbeeld moet rustiger zonder storende reclame

0

De gemeente wil de regels voor reclame in de openbare ruimte aanpassen. Zo moeten onder andere bewegende beelden, reclame waarbij dieren gebruikt worden en reclame voor ongezond voedsel gericht op kinderen uit het straatbeeld verdwijnen.

Wethouder Laurens Laurens Ivens wil paal en perk stellen aan reclame-uitingen om daarmee een rustiger straatbeeld te creëren. Hij stelt nieuwe regels voor om steigerdoekreclame en het gebruiken van dieren niet meer toe te staan. Beelden van metershoge reclames op steigerdoeken op de Dam en het gebruik van rendieren en koeien met hun kalf op straat zijn hiermee verleden tijd.

Ook reclame voor ongezond voedsel gericht op kinderen is onderdeel van het nieuwe beleid. Samen met de invoering van de reclamebelasting zorgt het nieuwe beleid voor minder reclame in de openbare ruimte.

Reclame met bewegende beelden is sinds 1 januari dit jaar al niet meer toegestaan. De beelden moeten nu minimaal 6 seconden stil staan. Er zijn nog enkele grote reclameborden in de stad die onder een aparte vergunning vallen. De inzet Ivens is om deze zo snel mogelijk aan te passen.