Home Overzicht Straks 30 kilometer per uur. De palen voor de borden staan er...

Straks 30 kilometer per uur. De palen voor de borden staan er al

0

Vanaf 8 december geldt de nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in grote delen van Oost en elders in de stad. De gemeente is begonnen met het plaatsen van palen voor nieuwe verkeersborden. In Oost zijn ze de eerste palen al geplaatst, maar nog zonder bord. Zoals hier op de Kamerlingh Onneslaan.

De palen staan er alvast met de mededeling dat ze ten behoeve van een 30 km-bord geplaatst zijn. Opmerkelijk is dat je kunt bellen met een telefoonnummer in Den Haag voor nadere informatie. Daar krijgen ze regelmatig de vraag waarom je niet een nummer in Amsterdam kunt bellen. Dat lijkt logischer. Bij de HR Groep in Rijswijk die schuil gaat achter het telefoonnummer beamen ze dat. Het bedrijf levert de borden en deze dienstverlening voor de gemeente Amsterdam hoort daarbij.

Niet alle wegen in Amsterdam worden 30 km-wegen. Een beperkt aantal mag je na 8 oktober 50 km blijven rijden. Daar komt wel extra belijning en er worden maatregelen genomen zodat het openbaar vervoer op een aantal plekken 50 km kan blijven rijden. Ook zullen er onder andere middenstroken en fietsstroken worden aangelegd. Het aanpassen van de belijning van de 30 km-wegen gebeurt na 8 december.