Home Overzicht Strand IJburg is weer open

Strand IJburg is weer open

0

Als het weer even meezit kun je weer zwemmen, recreëren en sporten op strand IJburg. Je kunt er genieten van strand en water, volleyballen en voetballen, lessen volgens in suppen en surfen of skaten op de nieuwe skatebaan. Later deze zomer komt er ook een Informatie- en ontmoetingscentrum op het strand.

Sinds de herfst is het strand en de omgeving aangepast. Het strand is opgehoogd en de weg en de parkeerplaatsen zijn verlegd. Om meer sfeer aan te brengen, is groen toegevoegd en is het gebied anders ingericht. Stadshout maakte van Amsterdamse bomen bankjes en een constructie om hangmatten in te hangen. Naaiatelier Tex maakt met haar studenten de hangmatten waarin je kunt wegdromen. Voor het maken van de wegwijzerbordjes bewerkten de leerlingen van het IJburg College het hout,

Later deze zomer opent de gemeente op het strand een informatie- en ontmoetingscentrum waar je buurtinitiatieven kunt organiseren. In het gebouw komt ook horeca. Daar vind je ook een expositie over de gebiedsontwikkeling van IJburg 2. Vrijland en de muziekstudio zijn verhuisd vanaf Centrumeiland en gaan deze zomer programma maken voor jongeren.

De zwemzone is geïnspecteerd en aangegeven met gele en rode ballenlijnen. De reddingsbrigade houdt regelmatig toezicht op het water, om te wijzen op zwemmen binnen de gele ballenlijn en om EHBO te verlenen. Ook  strandconciërges houden toezicht op het strand. Zij zijn elke dag aanwezig en delen samen met de reddingsbrigade een nieuwe keet dienaar verwachting half mei wordt geplaatst.