Home Overzicht Strand op IJburg is klaar voor de zomer

Strand op IJburg is klaar voor de zomer

0

’t Is misschien nog wat kil, maar Strand IJburg is klaar voor de zomer. Je kunt er straks lekker zonnen en zwemmen. Maar nu al volleyballen, voetballen, lessen volgen in suppen of surfen.  En er is een skatebaan. Het strand heeft alle ingrediënten voor een ultieme strandbeleving. Bij restaurant De Japanner kun je er een drankje of een doen of een hapje te eten. Het informatiecentrum Strandlokaal IJburg heeft voor alle informatie voor je over het strand en de ontwikkelingen in het gebied. Vanaf zondag 1 mei is het strand iedere dag open en op 21 mei is de feestelijke opening.

Vrijland organiseert allerlei creatieve activiteiten voor jongeren en bij het winkeltje op het strand kun je niet alleen terecht voor een ijsje of zonnebrand, ze verhuren ook ligbedden en parasols. Je kunt dit seizoen ook weer relaxen in de kleurrijke hangmatten, gebruikmaken van de watertappunten, de douches en de aanwezige toiletten.

‘Strand IJburg is klaar voor een onvergetelijke zomer’, zegt stadsdeelbestuurder Rick Vermin. ‘Aan het strand en de programmering zal het niet liggen, want zowel het strand als het programma is uitgebreid. En dat is hard nodig met steeds meer bezoekers en weinig officiële zwemplekken in de stad. Bewoners uit heel Amsterdam maken gebruik van dit geliefde strand. Laten we daarom met zijn allen het strand schoon houden, dan kan iedereen er een te gekke dag beleven en zorgen we samen met de strandconciërges en de reddingsbrigade voor een fijne, veilige officiële zwemplek voor iedereen.’

De strandconciërges zijn vanaf 1 mei elke dag aanwezig. De reddingsbrigade is er in het weekeind en doordeweeks ook bij warme dagen. Op zomerse dagen is er dus altijd toezicht, maar zwemmen blijft op eigen risico. Niet iedereen is overigens welkom. Voor honden is het tot 30 september verboden op het strand. Achter de hekken die rondom het terrein staan, is toegang voor iedereen verboden vanwege drijfzand en gevaarlijk bouwverkeer en werkzaamheden aan de nieuwe eilanden.

De feestelijke opening van het strandseizoen is op zaterdag 21 mei met een speciaal programma. De hele middag zijn er volop feestelijke activiteiten. Zo is er voor kinderen een poppentheater en kun je mee swingen bij de silent disco of tijdens de Zumba work-out. Ook is er een informatiemarkt over de ontwikkelingen op IJburg. Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van het weer.

Check amsterdam.nl/strandijburg