Home Overzicht Stroperige strijd van Amsterdam Tigers U21 tegen Red Eagles ‘s-Hertogenbosch U21:

Stroperige strijd van Amsterdam Tigers U21 tegen Red Eagles ‘s-Hertogenbosch U21:

0

Nauwelijks terug op het ijs schaatsen de Tigers al naar het eind van een – door corona – opnieuw bizar seizoen. De ruime winst van vorige week op Alkmaar zat er in de halve finale wedstrijd van de play-offs niet in voor Amsterdam. De Red Eagles, nummer twee  op de lijst van de competitie, leverden een taaie strijd maar kregen de thuisploeg er niet onder.

Het spel van de Tigers heeft veel slordige momenten, waardoor de fel spelende Red Eagles zeker in het begin de boventoon voeren en in de achtste minuut op 0-1 voorsprong komen. Amsterdam is zoekende en loopt vast in de fysieke fuiken van Den Bosch. Na bijna een kwartier spelen heeft Jack White voldoende grip op de situatie om de Tigers op gelijke stand te zetten.

Matige passes, gerommel in de verdediging en een gammele opbouw… Vraag is of Amsterdam dit zichzelf aandoet of dat de Red Eagles steeds roet in het eten gooien. Mogelijk is het beide. De assists van Billy Grapperhaus  – hij speelde en scoorde eerder op de avond in het eerste team – en Lucas Decker geven verlichting. Met een prachtschot speelt Zebediah Oware de puck bovenin de goal, 2-1. De Tigers hebben een adempauze en meer vertrouwen, waardoor de wind iets draait.  Ze slagen er niet in het voortouw te nemen.

Beide teams bestoken elkaars goals, maar vissen steeds voor het net. Tiger-goalie Lars Veltman brengt heel wat gevaarlijke momenten tot een goed eind en wordt daarin een paar keer bijgestaan door naamgenoot en teamcaptain Lars Kan. Ook defences Mark Gasseling en Malachy Conghaile zetten alle kracht bij om de puck uit de buurt van de goal te houden. In de hitte van de strijd ziet Maxim Kanon kort voor het eind kans Amsterdam in een comfortabeler positie te brengen, 3-1. Drie minuten later is het ook raak voor Den Bosch. Met nog amper een halve minuut op de klok is het te kort dag voor de gelijkmaker of verdere voorsprong.

Het gaat te ver om te stellen dat David tegen Goliath streed, toch viel het te verwachten dat strijden tegen een hoog genoteerde ploeg geen makkelijke opgave zou zijn. De Tigers hebben nog een week de tijd om de zaak onder de loep te nemen en de uitkomst uit te werken op het ijs voordat ze volgend weekend naar Den Bosch gaan voor de beslissende wedstrijd.

Terugkijken