Home Overzicht Studenten mogen tot december gratis naar Amsterdam Museum    

Studenten mogen tot december gratis naar Amsterdam Museum    

0
Foto Monique Vermeulen.

Het nieuwe studiejaar is weer begonnen en daarom geeft het Amsterdam Museum alle studenten een gratis museumbezoek cadeau in de maanden september tot en met november. Nu de collegebanken weer open zijn, gloort er weer wat hoop aan de studentenhorizon. Om weer eens flink te kunnen opladen stelt het Amsterdam Museum zijn zalen en tentoonstellingen gratis open op vertoon van een studentenpas. Je moet je vooraf wel even registreren.

In het museum kunnen studenten het echte Amsterdamse reilen en zeilen leren kennen, kennismaken met haar geschiedenis van tolerantie en vrijdenken én genieten van de spraakmakende tentoonstelling over de Gouden Koets.

Het Amsterdam Museum presenteert een spraakmakende tentoonstelling met en over de Gouden Koets. In zes museumzalen licht het museum verschillende verhalen over de geschiedenis en het gebruik van het roemruchte koninklijke voertuig uit. Daarnaast wordt samen met vele kunstenaars en andere experts uitgebreid aandacht besteed aan het publieke debat over de koets. Bovendien heb je de unieke kans om de net gerestaureerde koets van heel dichtbij te bekijken in de speciale behuizing die op de monumentale binnenplaats van het museum is opgesteld.

Wat is een vrijdenker? Daarop zijn vele antwoorden mogelijk. De samenstellers van de tentoonstelling Vrijdenkers: van Spinoza tot nu zien vrijdenkers als vernieuwers, idealisten, dwarsliggers, vrije geesten én activisten. Een vrijdenker kijkt verder dan de heersende moraal en conventies en creëert ruimte voor nieuwe gedachten. Maar wie voor de één een vrijdenker is, wordt door de ander als oproerkraaier gezien.

Amsterdam DNA geeft in een uur tijd een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam. Aan de hand van de vier kernwaarden ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit ontdek je het verhaal van de stad, verdeeld over zeven periodes.

Om stil te staan bij 500 jaar jeugdzorg in Amsterdam toont het Amsterdam Museum vanaf 1 november de kleine tentoonstelling KASTK!JKERS. Jongeren uit de jeugdhulp tonen eigen werk in de bekende ‘wezenkastjes’ op de binnenplaats van het museum. Ze vullen deze onder meer met schilderijtjes, tekeningen en (rap)video’s.

Na online registratie via AmsterdamMuseum.nl krijgen alle studenten in Nederland op vertoon van hun studentenpas t/m november gratis toegang tot de tentoonstellingen van het Amsterdam Museum. Zij mogen zich verwonderen in één van de oudste en meest inspirerende, museale gebouwen van de Amsterdamse binnenstad.