Home Overzicht Gedreven Tigers maken het BeNe-League Panters lastig

Gedreven Tigers maken het BeNe-League Panters lastig

0

Anders dan tegen Dordrecht en Den Bosch hadden de Tigers zaterdag meer moeite om orde op het ijs te houden. De laatste van drie oefenwedstrijden was een vurige strijd met veel onderbrekingen.  Amsterdam had de gedrevenheid en kracht, maar net niet voldoende macht.

Het is een weerzien met oudbekenden in een nog niet zo goed gevulde Jaap Edenhal. Tigercoach Ondrej Kratky stond in het seizoen 2018-2019 de concurrenten uit Zoetermeer bij. Zowel de Amsterdammers als de Panters speelden dat jaar nog in de BeNe League en waren aan elkaar gewaagd. Nadat Amsterdam de League verruilde voor de eerste divisie veranderden sommige Tigers in een Panter. Goede ingrediënten voor een stevig duel.

De Tigers verschijnen met 21 man in de Edenhal. Het BeNe League-team van Zoetermeer komt met twee spelers minder. Amsterdam, dat de vorige wedstrijd tegen de Red Eagles met 0-3 onder controle had, lijkt in eerste instantie iets sterker dan de gasten en komt door Michael Mackie-Kwist op 1-0 voorsprong.  Net als vorige week in Den Bosch maakt het spel van nieuwkomer Alexander Karol indruk.

Na zestien minuten dringen de Panters door de Amsterdamse verdediging heen, 1-1. Het tweede punt volgt een minuut later. Een stevige botsing bij het Zoetermeerse doel legt de Pantergoalie even lam. Daarna loopt de Zuid-Hollandse druk op het Amsterdamse ijs verder op, 1-3. Reden voor coach Ondrej Kratky – goed bekend met de tegenstanders – zijn manschappen tijdens de eerste onderbreking te onderhouden.

Vraag is of de wolken zich blijven samenpakken of dat het opklaart.  De eerste vijf minuten van de tweede periode is het weer niet te peilen. Twee powerplays voor Amsterdam leveren niets op. Zoetermeer vist ook achter het net als oudgediende John Versteeg op de Amsterdamse strafbank zit voor hooking. De Tigers proberen, dreigen, schieten en komen steeds dichtbij de Pantergoal, maar het is net niet genoeg. Als een panter aan de kant zit voor charching, lijkt de bewolking weg te trekken. John Versteeg  maakt de stand 2-3.

Na een confrontatie in de buurt van het panterdoel stelt Amsterdam het met een man minder en breidt Zoetermeer  de voorsprong uit, 2-4. Het vijfde punt voor de Panters wordt hevig betwist door de thuisploeg, maar door de scheidsrechter toegekend. De volgende clash in het Amsterdamse doelgebied levert de Tigers weer een powerplay op. En net geen goal.

Door tijdstraffen speelt Amsterdam de eerste twee minuten van de derde periode met vier tegen drie. Het verandert niets aan de stand. Kort voor 45 minuten speeltijd is alleen de strafbank van Zoetermeer gevuld. Dankzij een hard schot van Stef Overweg vanuit het neutrale vak komt de puck bij Tobias Kathan en loopt Amsterdam weer in, 3-5. Binnen een minuut is het ook opnieuw raak voor de Panters, 3-6. Sniper John Versteeg heeft de naam, Billy Grapperhaus beheerst de schietkunst ook. Uit het niets maakt hij het 4-6. De spanningen op het veld nemen toe, met de goals is het voor beide ploegen gedaan.

Ondanks het in cijfers eerste verlies voor Amsterdam lieten de Tigers zien zich goed te kunnen verweren tegen een ploeg uit een hogere divisie. Komende maanden liggen alle opties open. Het team begint 9 oktober in Leeuwarden aan de voorselectie van de competitie en speelt de week daarop thuis tegen Gijs Hepro Groningen.

Check amsterdamtigers.com