Home Overzicht Studio/K trapt het bioscoopseizoen af

Studio/K trapt het bioscoopseizoen af

0

Vanaf 5 juni trapt Studio/K het bioscoopseizoen af. Het theater is hard op weg om de laatste voorbereidingen te treffen, en ze hopen dat iedereen weer het pand inwandelt om in de comfortabele zitstoelen te duiken, een zucht van opluchting te slaken en een film te kijken.

Slag om de Schelde
Vanaf zaterdag 5 juni in Studio/K!
De Slag om de Schelde in het jaar 1944 was een van de grootste en meest beslissende slagen van de Tweede Wereldoorlog op West-Europees grondgebied. De gebeurtenis is in het oerwoud van de geschiedenis een beetje in de vergetelheid geraakt, maar wordt met deze film onder de aandacht gebracht. We volgen de Nederlandse landverrader Marinus, de verdwaalde Britse piloot William en het Zeeuwse meisje Teuntje. Hun paden kruisen elkaar terwijl de donkere wolken van de slag zich samenpakken. Volgens de prijzende redactie van de Volkskrant is dit de filmequivalent van een pageturner.

Nomadland
Vanaf zaterdag 5 juni in Studio/K!
Als het met haar bedrijf in de soep loopt, haar man overleden is en haar stadje is weggevaagd, besluit Fern de wijde wereld in te trekken. Samen met een groep zestigers en zeventigers die allemaal de dupe zijn van het kapitalistische systeem, tuft ze als een moderne nomade door de Westelijke Verenigde Staten. Nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells spelen haar mentoren en vrienden. De film Nomadland won drie Oscars, waaronder die voor beste film.

The Dissident
Vanaf zaterdag 5 juni in Studio/K
Istanbul, 2 oktober 2018. De Saoedische Washington Post-journalist Jamal Khashoggi wordt op brute wijze vermoord in de Saoedische ambassade. Regisseur Bryan Fogel, die met de film Icarus ook al een grote dopingaffaire in de sportwereld blootlegde, doet in the Dissident op een duizelingwekkende manier onderzoek naar deze schokkende gebeurtenis. Deze film vertelt een verhaal over een principiële hervormer die niet opgewassen bleek tegen geld, tirannie en doorgedraaide technologie.

Moodboosters in /K: Mean Girls  
Zaterdag 5 juni om 17.55 uur
Soms heb je even een opkikker nodig. Bijvoorbeeld als je fietsband leegloopt op weg naar Studio/K en je was pas in Slotervaart, als de wachtrij op Studentenwoningweb niet meewerkt of als je net een lockdown achter de rug hebt.

In alle bovenstaande gevallen moedigen we je aan om bij Studio/K de speciale programmering van de maand juni te kijken: we draaien namelijk moodboosters. Deze films bevatten niet per se stof tot nadenken, maar dienen vooral als vermaak. Laat al die herinneringen aan mindere dagen in je mediale temporale kwab even voor wat ze zijn, en geniet. Gemene scholieren, Britse grappen en Arnold Schwarzenegger staan voor je klaar. We steken af met Mean Girls, een film die doorgedrongen is tot de diepste lagen van de popcultuur.
 
Voorpremière: Judas and the Black Messiah
Zaterdag 5 juni en zondag 6 juni 21.25 uur in Studio/K
In dit historische drama infiltreert FBI-informant William O’Neal in de Black Panther Party van Illinois, waarvan de leden zich van de jaren zestig tot de jaren tachtig inzetten voor het verkrijgen van burgerrechten voor de zwarte minderheid in de Verenigde Staten. Dit is onderdeel van de opdracht om leider Fred Hampton voorgoed het zwijgen op te leggen. Maar O’Neals geweten knaagt: kiest hij voor de goede kant, of verraadt hij de Black Panthers? De film heeft een Oscar gewonnen met acteerwerk van Daniel Kaluuya waar het haar in je nek recht overeind van gaat staan.