Home Overzicht Subsidie aanvragen voor verjaardagscadeau voor Amsterdam tot 1 december

Subsidie aanvragen voor verjaardagscadeau voor Amsterdam tot 1 december

0

Amsterdammers uit Oost kunnen 1 december subsidie aanvragen voor een initiatief in het kader van Amsterdam 750. Dan start de tweede van in totaal acht subsidierondes, georganiseerd door Stichting Amsterdam 750. Er kan worden aangevraagd voor uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld op gebied van sport, cultuur, onderwijs, welzijn, of een combinatie daarvan.

Stichting Amsterdam 750 geeft Amsterdammers daarmee de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze invulling willen geven aan de 750ste verjaardag van de hoofdstad op 27 oktober 2025.

Bij Stichting Amsterdam 750 kan subsidie worden aangevraagd voor 10.000, 20.000 of 50.000 euro. Alle ideeën zijn welkom, of het nu gaat om een sportactiviteit voor jongeren, een groots diner voor de buurt, iets cultureels voor ouderen, een filmproject of podcast, of een mix van thema´s, middelen en doelgroepen.

Belangrijk is dat de activiteit samen met minimaal één andere partij wordt georganiseerd, dat het ontwikkeld wordt in het kader van Amsterdam 750 en dat het ook nog van waarde is voor Amsterdammers ná 2025. Activiteiten hoeven niet pas in het jubileumjaar plaats te vinden, maar mogen ook op korte termijn al worden georganiseerd.

De precieze voorwaarden en mogelijkheden van de regeling zijn te lezen op www.stichtingamsterdam750.nl.

Om juist ook minder ervaren aanvragers te betrekken zijn er verschillende bijeenkomsten en spreekuren waar iedereen terecht kan met vragen. De spreekuren zijn zowel online als op verschillende locaties in Oost. De precieze data en tijden zijn te vinden via www.stichtingamsterdam750.nl. Daar is ook te zien wanneer inwoners en organisaties uit andere stadsdelen een aanvraag kunnen indienen. In het najaar van 2024 is er nog een laatste ronde waaraan alle Amsterdammers kunnen meedoen.