Super Sint Maarten ondanks de regen één groot feest

3

Je hebt Sint Maarten en Super Sint Maarten. Met Sint Maarten gaan kinderen langs de deuren met lampions, zingen een liedje en hopen op een traktatie. Met Super Sint Maarten ga je met z’n allen in een grote optocht door de straten. Dit jaar gebeurde dat voor de negende keer. De regen kon de pret niet drukken.

Video Liesbet Zikkenheimer

Ook dit jaar vertrokken twee grote groepen buurtbewoners jong en oud, met prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere ruimtewezens vanuit de Dapperbuurt en de Indische Buurt om samen een grote optocht te vormen. De hevige regenbuien deerden de deelnemers niet.

Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat kwamen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten trekken. Iedereen was welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigde op het Ambonplein.

Voor de eerste keer deed dook  brandweer van kazerne Victor  mee met een spektakel met hoogwerker op het Dapperplein. Het feest werd afgesloten met een fantastisch optreden met vuur en dans, onder begeleiding van opzwepende muziek.

In de weken voorafgaand aan de parade werd onder leiding van kunstenaars van Pretvormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan muziek, lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.

 

3 REACTIES