Home Overzicht Talkshow over cultuur in Oost. Ook met De Rode Loper op School

Talkshow over cultuur in Oost. Ook met De Rode Loper op School

0

Dwars door Oost in de Jungle is terug op donderdag 12 september. Het wordt een speciale aflevering. Culturele organisaties presenteren hun plannen voor het komende seizoen.

Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School is één van die organisaties en vertelt over de eerste Amsterdamse KinderkunstBiënnale, een primeur!

De KinderKunstBiënnale 2020

In 2020 bestaat De Rode Loper op School twintig jaar. Het jubileum wordt gevierd met de eerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale. De hoofdexpositie is in de Oba Oosterdokseiland, de andere programmering, is in Museum het Rembrandthuis en op locaties in Oost.

De Rode Loper biedt basisscholen in Oost een grote verscheidenheid aan cultuureducatieve programma’s. De stichting haalt kunst dichtbij, maakt ruimte voor onderzoek, nieuwsgierigheid, experiment, plezier en het creatieve proces. Werken met de verbeelding en samen creëren maakt het leven ruimer en leuker.
De Amsterdamse KinderKunstBiënnale laat zien wat er gebeurt als kinderen met kunstenaars in aanraking komen en bezig zijn met de professionele kunsten. Kunst en cultuur vormt kinderen, kinderen doen nieuwe ervaringen en perspectieven op. Ze leren op een andere manier naar zichzelf, de ander en hun omgeving te kijken. Kinderen werken op andere manieren samen, ze worden creatief, niet cognitief uitgedaagd. De KinderKunstBiënnale maakt zichtbaar war cultuureducatie doet, buiten de muren van de school.

Door de ogen van kinderen
De Rode Loper op School is de initiatiefnemer van de KinderKunstBiënnale, de Oba is de hoofdpartner. De biënnale is een pilot, opgezet om in de toekomst met nog meer partners, scholen en kinderen uit te groeien tot een tweejaarlijks event.
Op de hoofdlocatie worden diverse kunsteducatieve projecten gepresenteerd: van een Rariteitenkabinet, modeontwerpers in de dop tot een Super Stad en portretfotografie Hoed op voor Rembrandt. Door de ogen van de kinderen kijkt het publiek naar grootstedelijke, maatschappelijke vraagstukken.

KinderKunstBiënnale | 18 september t/m 31 oktober 2020 | tentoonstelling en educatieve workshops | Check derodeloperopschool.nl