Home Eten&Drinken Tapt Festival: Genieten van koud biertje op warme Jaap Edenbaan

Tapt Festival: Genieten van koud biertje op warme Jaap Edenbaan

0

Rustig van een koud biertje genieten. Dat was  de afgelopen dagen mogelijk op de Jaap Edenbaan tijdens het Tapt Festival. Zaterdag kwamen zo’n 800 liefhebbers proeven van verschillende merken en soorten gerstenat. Zondag waren het er heel wat bezoekers minder op de warme ijsbaan.

Veel publiciteit hebben de organisatoren van het bierfestival niet gemaakt. Zeker niet in Oost. Ze namen het zekere voor het onzekere met de coronaregels bij de hand. Terwijl veel andere festival niet door mochten gaan hadden zij een originele manier bedacht om het festival zonder coronatest toch door te kunnen laten gaan.

Zittend van je biertje genieten was de oplossing. Met maximaal zes mensen aan een tafel en het bier kwam naar je toe. En er werden niet meer dan 800 bezoekers toegelaten, terwijl er op voorgaande festivals er tussen de 3.500 en 4.000 op het festival afkwamen.

Het Tapt Festival zette de speciaalbrouwers in een lange rij langs de grote biergarten. Met bekende en minder bekende bieren in alle soorten smaken. Van brouwerij Jopen uit Haarlem tot de brouwerijen het IJ en Homeland uit Oost.