Home Overzicht Teamkracht tegen individuele kracht, maar geen overmacht

Teamkracht tegen individuele kracht, maar geen overmacht

0

Een Fries weekend voor de Amsterdam Tigers. Het eerste team speelde in Leeuwarden tegen de OrangeGas Capitols en de ploeg van U19 had thuis een ontmoeting met Heerenveen.

IJshockey

U19, Amsterdam Tigers vs Unis Flyers Heerenveen 6-8

Lewis Daniels

H

et gemis van vaste krachten in het eerste team van de Tigers heeft gevolgen voor de opstelling van U19.  Vijf spelers reisden mee naar Leeuwarden om hun grote broers bij te staan. Thuis heb je dan een lijn minder en ben je blij met hulp. U16-spelers Jake White, Luca Mathis en Alex Nolet kwamen het team versterken.

Door de gewijzigde opstelling heeft Amsterdam moeite als een geheel te spelen, maar door goede verdediging brengt dat ze niet in de problemen. Heerenveen, dat wel een geheel is, scoort in de derde minuut en loopt niet verder uit. Halverwege de eerste periode staat door een goal van Pascal Sitsen Amsterdam gelijk met de Unis Flyers. Lars Kan geeft de assist. De wedstrijd komt meer los en beide ploegen scoren opnieuw. Voor Amsterdam is dat Zaran Zaitsoff met een assist van Ole Helmink.

Tijdens de tweede periode neemt Heerenveen het voortouw. Ze slaan in vijf minuten twee keer toe. Dan volgen de goals elkaar rap op. Robel Veltheer maakt het binnen dertig seconden 4-4. Bij de eerste van zijn twee goals is hij geholpen door een blunder van de Flyers. De drie forwards van Heerenveen komen in actie en het wordt drukker bij het Amsterdamse doel: 4-5. Niet veel later staat het 4-6. Amsterdam laat kansen liggen en kampt met niet helemaal geslaagde passes en rommelig puckspel. Desalniettemin sluit Pascal Sitsen met assists van Jake White en Lars Kan de tweede periode af: 5-6.

De derde periode lijkt op de voorgaande, Amsterdam strijdt vooral met individuele krachten en Heerenveen houdt het op teamwork. Echt overmacht krijgen de Friezen niet. Als ze nog een punt verder uitlopen, trekt Malachy Conghaile dat met een assist van Bruno Oey weer bij, 6-7. Toch is het Heerenveen dat voor het laatst de goal vindt en de avond met 6-8 afsluit.

U19 hoeft na de 1-6 winst op Den Bosch niet te treuren om een 6-8 verlies. Voor hen geldt hetzelfde als voor het eerste team van de Tigers. Zodra ze met een compleet en vast team spelen zullen de resultaten (nog) beter worden. Komt tijd, komt raad.

Check www.amsteltijgers.nl