Home Groen Tegels de tuin uit, de gemeente haalt ze op

Tegels de tuin uit, de gemeente haalt ze op

0

Ook dit voor- en najaar organiseert de gemeente een tegelservice. Dat is het moment om de tegels uit je tuin te vervangen door bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom. Dan kan je genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen én een groene tuin waar het regenwater beter wegloopt.

Genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen? Dat kan! Veel groen en minder tegels helpen uw tuin én de stad koeler te houden. Ook zorgt het voor meer biodiversiteit én loopt in een groene tuin regenwater beter weg. In april, mei, juni en september haalt de gemeente tuintegels bij je op. Kijk wanneer de tegelservice in jouw stadsdeel is. Wip de tegels uit je tuin en meld je tegels aan. Na aanmelding worden de tegels op de afgesproken dag opgehaald.

Vragen over groen en mogelijk hulp in je tuin kan je stellen aan Jungle Amsterdam.

Hoe werkt de tegelservice? Je wipt de tegels uit jouw tuin en meld ze aan via rainproof.nl/tegelservice. Dit kan tot uiterlijk 21.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag. Leg de tegels op de hoek van de straat, op de stoep. Zo dicht mogelijk tegen de straatkant, niet tegen de gevel of op afvalcontainers. Als de weg is opengebroken, kun je geen tegels plaatsen in die straat.

In Oost worden tegels opgehaald op 19 april, 17 mei, 21 juni en 20 september.
In Centrum Oost op 26 april, 31 mei, 28 juni en 27 september.