Home Oud Oost Tegeltje aan de wand, wat is het mooiste stadsdeel van het land?

Tegeltje aan de wand, wat is het mooiste stadsdeel van het land?

0

Oost heeft een eigen tegel: ‘Oost West, Oost Best’. Het is een creatie van Het Faire Oosten in Oostpoort. De handgemaakte keramieken tegel vangt in een kunstzinnig tafereel de essentie van Oost. De tegel is in opdracht gemaakt van Het Faire Oosten in Oostpoort, dat al een decennium lang toegewijd is aan duurzame initiatieven en samenwerkingen.

Dit jaar zet oprichtster Magali Heuberger haar missie voort door initiatieven zoals deze te ontplooien, om locaties in Oost die duurzaamheid en gemeenschap centraal stellen, te belichten. Op de tegel is een poging gedaan om het actieve en diverse Oost samen te vatten. Als je goed kijkt, ontdek je de Dappermarkt, het Oosterpark, restaurant De Kas, het Wereldmuseum, de Rembrandttoren, het Badhuis Café op het Javaplein, molen de Funen bij Brouwerij ’t IJ en het beroemde Café Ruk en Pluk.

Als je goed kijkt, zie je op de fiets is de founder van Het Faire Oosten Magali Heuberger  met haar hondje Nena. Op de bank zie je de winkelmanager van Het Faire Oosten, Fred Kroneman.

De tegels zijn met de hand gebakken in Nederland. Ze zijn in twee maten (10×10 en 13x13cm) verkrijgbaar vanaf 27,50 euro bij Het Faire Oosten aan de Waldenlaan 208.