Home Dwars nieuws The Manor staat stand-by

The Manor staat stand-by

0

‘Al het personeel was er op de dag dat we besloten dicht te gaan, echt hartverwarmend. Iedereen wilde aanwezig zijn bij het afscheid, keurig op 1,5 meter afstand,’ zegt Nicole Lagas, General Manager van The Manor. Ook het hotel aan de Linnaeusstraat ontkwam niet aan gevolgen van het coronavirus: op 19 maart gingen de deuren dicht.

Anita Boelsums | Foto Frank Schoevaart | Dwars

Zelf is ze nog iedere dag in het hotel samen met één of twee medewerkers: de kamers moeten regelmatig schoongemaakt en de tappunten gespoeld, er worden voorbereidingen getroffen voor het opnieuw opengaan, nog genoeg te doen.

Verloskunde
Het Italiaanse restaurant Enoteca dat in het hotel zit, ging al eerder dicht. ‘We waren enigszins voorbereid natuurlijk. Door onze Italiaanse keuken hadden we al veel verhalen over Italië gehoord. We hebben onmiddellijk al het eten naar de voedselbank gebracht. En de chefkok, de restaurantmanager en ik hebben zoveel mogelijk eten voor onszelf besteld bij onze kleine leveranciers die ineens zonder afzet zaten. Een geweldig saamhorigheidsgevoel was dat.’

April en mei zijn maanden waarin het hotel meestal vol zit met Amerikaanse gasten, nu staan de kamers leeg. Lagas: ‘Vanaf dag één hebben we onze kamers aangeboden aan het OLVG. Omdat we al bezig zijn met kraamzorgorganisatie Mammae Mia om een aantal van onze kamers structureel ter beschikking te stellen voor kraamzorg, hebben we afgesproken dat de afdeling Verloskunde onmiddellijk bij ons kan intrekken als het ziekenhuis te vol raakt vanwege coronapatiënten. We staan stand-by en hebben regelmatig contact.’

Echte doeners
Lagas mist haar gasten, maar ook haar medewerkers. Gelukkig is er online veel contact met elkaar, er zijn e-boeken ‘uitgedeeld’, er is e-learning aangeboden en ook is er vanuit de overkoepelende Eden Hotel Group regelmatig online contact met iedereen over wat hen zoal bezighoudt en wat de stand van zaken is. Chefkok Salvatore van Enoteca zet wekelijks een lekker recept op het web voor alle collega’s. ‘Want ja,’ zegt Lagas, ‘je snapt dat het personeel uit echte doeners bestaat. We staan te popelen om weer aan de slag te gaan…’ Ze lacht. ‘We zijn al bezig met de tafels ver uit elkaar te zetten!’