Home Nieuws uit Artis Dagbezoekers mogen vanaf Hemelvaart weer naar Artis

Dagbezoekers mogen vanaf Hemelvaart weer naar Artis

0
Afrikaanse pinguïns en kuiken. Foto Artis | Ronald van Weeren.

De leden van Artis mochten alweer naar de dierentuin. Vanaf donderdag 21 mei is Artis weer geopend voor Amsterdamse dagbezoekers. Voorafgaand aan het bezoek moet je wel online een toegangskaart aanschaffen en een starttijd opgegeven. Dat geldt overigens ook voor leden. Alleen met een geldige starttijd is het mogelijk om het park te bezoeken. Op deze manier wordt er per dag een maximaal aantal bezoekers toegelaten.

Artis heeft de heropening uitvoerig voorbereid en de nodige maatregelen getroffen. De grootste verandering is dat zowel leden als dagbezoekers online via de website van Artis een starttijd dienen te reserveren. Op deze manier worden rijen bij de kassa en drukte bij de Hoofdentree voorkomen.

Artis verzoekt iedereen uitdrukkelijk om niet met het OV te komen, maar met eigen vervoer, zodat er geen druk op het openbaar vervoer in de stad ontstaat.

Ook in het park zijn de nodige aanpassingen gedaan om de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de dieren te garanderen. Zo zijn sommige paden nu eenrichtingsverkeer. Op meerdere plekken in het park staan speciale stations waar je je handen kunnen ontsmetten. De horeca werkt met uitgiftepunten. De toiletten zijn met een aantal aanpassingen gewoon toegankelijk.

Microbenmuseum Micropia blijft vooralsnog gesloten evenals het Planetarium, de binnenverblijven en de doorloopverblijven in het park.

In Artis is de afgelopen weken veel gebeurd. Zo is het introductieplan van de mannelijke leeuw succesvol afgerond. De drie leeuwen hebben nu de mogelijkheid 24 uur in hetzelfde verblijf door te brengen. De matriarch van de kudde Aziatische olifanten in Artis is bevallen van een olifantenbul. Het kalf is samen met moeder regelmatig op het buitenperk te zien. Ook is er een opvallend goed broedseizoen bij de Afrikaanse pinguïns. Het is een bedreigde diersoort waarvan Artis al sinds de oprichting van dit Europese fokprogramma (EEP) de coördinator is.

In het park wordt ondertussen weer plaats gemaakt voor het aanleggen van de eetbare tuin. Alle tijdelijke beplanting (bloemen, groenten en kruiden) zijn eetbaar en worden dagelijks door de dierverzorgers geplukt en gevoerd aan de dieren als verrijking op hun dagelijkse voeding. De planten moeten eerst de tijd krijgen om te groeien. Naar verwachting worden vanaf half juni de eerste bladeren en bloemen geplukt.