Home Overzicht Theaters en bioscopen mogen na 1 juni stapje voor stapje weer open

Theaters en bioscopen mogen na 1 juni stapje voor stapje weer open

0

Na 1 juni mogen maximaal dertig mensen bioscopen en theaters bezoeken. Onder voorwaarden: de bezoekers moeten reserveren, vooraf wordt gecheckt of een bezoek risico’s oplevert en iedereen houdt de welbekende anderhalve meter afstand tot elkaar. Hoe gaan de theaters in Oost daarmee om?

Het PleinTheater gaat gedeeltelijk open. Het eetlokaal is tijdelijk ingericht als take away voor Columbiaanse maaltijden. Na 1 juni kunnen bezoekers gebruik maken van het terras, een klein aantal bezoekers kan de voorstellingen bijwonen. Op het onlineplatform van het theater worden verschillende voorstellingen geprogrammeerd.
Check plein-theater.nl

Theater Carré verplaatst de in juni geplande voorstellingen. Het theater bekijkt ze wanneer de bezoekers voor de geplande voorstellingen met inachtneming van de toegestane aantallen kan verwelkomen. Mensen die een kaartje besteld hebben zijn op de hoogte gesteld.
Check carre.nl

De koepel van het Nederlands Philharmonisch Orkest gaat op 1 juni weer open. Het orkest programmeert in de Yakult zaal meerdere keren per week korte concerten geprogrammeerd. Ze worden verzorgd door de ensembles uit het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. De concerten worden meerdere keren herhaald. Het idee is om de concerten na 1 juli op te schalen. Ook andere ensembles kunnen van de zaal gebruikmaken. Informatie over concertdata en kaartverkoop is binnenkort bekend.
Check orkest.nl

Op 4 juni opent het Tapastheater zijn deuren. Dankzij haar kleinschalige opzet kan het theater aan de 30 personen norm voldoen. Het theater is inmiddels volgens de coronamaatregelen ingericht. Het Tapastheater heeft een uniek concept. Elke avond programmeert het theater drie voorstellingen in verschillende genres van maximaal 20 minuten. Elke bezoeker kan zo zijn ideale avond samenstellen.
Check tapastheater.nl

Muziekgebouw aan t IJ organiseert livestream-concerten en ‘coronaproof’ evenementen. Tot 31 augustus blijven de deuren gesloten. Gekeken wordt of afgelaste concerten verplaatst kunnen worden.
Check muziekgebouw.nl

Na 1 juni begint de Nieuwe KHL (Koninklijke Hollandse Lloyd) met de anderhalve metersessies, intieme optredens in clubsfeer. Natuurlijk zijn de omstandigheden corona proof: reserveren is vereist, de tafels en krukken staan anderhalve meter uit elkaar en reserveren is vereist. Het pand is honderd jaar geleden gebouwd als koffiehuis van de scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandse Lloyd. De achterzaal biedt een podium aan kleinkunstenaars, musici en verhalenvertellers.
check denieuwekhl.nl