Home Overzicht Thuis herdenken op moederdag

Thuis herdenken op moederdag

0

Op Moederdag komen jaarlijks meer dan tweeduizend mensen op grafbezoek naar De Nieuwe Ooster. In verband met die drukte en de coronacrisis roept de begraafplaats op om nabestaanden thuis te herdenken en bij voorkeur op een ander moment het graf te bezoeken.

Het is de mooiste tijd van het jaar en Moederdag is normaal gesproken één van de gastvrije momenten van De Nieuwe Ooster. Vrijwilligers reiken aan de bezoekers een plantje en een gedicht uit. Dit jaar doen ze dat niet, maar roepen op thuis te herdenken.

‘Het is misschien een mooi idee om met kinderen steentjes te zoeken en die thuis te versieren om ze bij een foto en op een later tijdstip bij  het graf te leggen’, zegt vrijwilligerscoördinator Mischa. ‘Zo is er op Moederdag een aandachtig moment voor de moeder of grootmoeder die ontbreekt en het gemis dat wordt gevoeld. Daardoor wordt het op de begraafplaats niet te druk om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Volgend jaar kunnen we iedereen hopelijk weer welkom heten, met alle vrijwilligers die al jarenlang met veel plezier voor de nabestaanden klaarstaan.’