Home Overzicht Tigers beginnen koude oorlog 21/22 met winst

Tigers beginnen koude oorlog 21/22 met winst

0
Foto Yolanda Simarro.

Terwijl de Spaanse arena’s het seizoen afsluiten, openen de deuren van het Amsterdamse ijscolosseum in de Jaap Edenhal. Na een jaar afwezigheid waren de eerste ijsmomenten even vreemd voor de Tigers en het publiek. Daarna was het ijs – in overdrachtelijke zin – snel gebroken.

Beide teams halen de stilstand van twaalf maanden snel in. Met hoge snelheden wordt de Liongoal belaagd. Driemaal is het net niet raak. In de met weinig en met korte onderbrekingen gespeelde wedstrijd is het wachten op het eerste punt voor de Tigers. Ondanks het dominante spel van de Tigers blijven de knikkers buiten de pot. Dit ligt eerder aan de Dordtse goalie dan aan de verdediging van de Lions. In de laatste minuten van  de eerste periode schaatst hier en daar een Lion in de buurt van de Amsterdamse goal, echt gevaarlijk is het allemaal niet.

De Tigers beginnen door een – op de valreep – incident van de eerste periode met één man minder aan de tweede en doorstaan die zonder moeite. Daarna neemt de druk in het thuisvak van  Dordrecht almaar toe en is het wel raak, 1-0.

De toon is gezet, de Lions, door een tijdstraf verzwakt met een pion, incasseren een tweede goal, 2-0. Een dubbele powerplay voor Dordrecht, beide Tigers zitten aan de kant voor tripping, levert het team het eerste punt op, 2-1. Nieuwe doelschoten van de Zuid-Hollandse leeuwen worden allemaal afgeketst door de Amsterdamse goalie. De Tigers spelen opnieuw met een man meer wegens tripping, 3-1. Het houdt niet op voor Dordrecht. Ze krijgen een penaltyshot tegen die de doelman ternauwernood tegenhoudt. Een krappe minuut later schiet Amsterdam opnieuw raak, 4-1.

De Lions lopen aan het aan het begin van de derde periode iets in met een tweede goal, maar de Amsterdamse, 50-jarige(!) sniper John Versteeg slaat vrijwel direct terug, 5-2. Het zesde punt voor de Tigers laat niet lang op zich wachten.

Na de corona stilstand is de olie weer gesmeerd. Met ruim overwicht glijden de Tigers de laatste minuten in en pakken nog een zevende punt mee. De Tigers begonnen de koude oorlog van het seizoen 21/22 niet op hun best. De oefenwedstrijd baarde geen schone kunst, wel winst.