Home Overzicht Kunstenaars uit Oost geven creatieve workshops in de Batjanzaal

Kunstenaars uit Oost geven creatieve workshops in de Batjanzaal

0

Druktechniek, doorgeefkunst, werken met vlekken, vilten, Braziliaanse vouwtechnieken en ‘kwasten op het gevoel van Jamaica’. Om de week geven kunstenaars op zondagmiddag creatieve workshops in de Batjanzaal in de Indische Buurt. 

Doel van de workshops is buurtbewoners kennis te laten maken met de verschillende ambachten en technieken van kunstenaars uit de buurt. De workshops zijn met thee, lekkers en hapjes en drankjes van over de hele wereld. Voor wie wil, is er ook een glas wijn.

Tijdens de eerste workshop op 19 september maak je van uitgeknipte onderdelen zoals  blaadjes, lintjes, golfkarton, netjes en stof of behang met structuur een collage, die als drukvorm met verschillende inkt onder de drukpers gaat. Edelsmid en beeldend kunstenaar Ursula Woerner van het Kris Kras Atelier begeleidt de workshops.

De doorgeefkunst van Robert Pennenkamp die voor 3 oktober staat gepland, wordt een groot, gemeenschappelijk gemaakt schilderij voor iedereen. De in de Oosterparkbuurt wonende beeldend kunstenaar werkt in meerdere disciplines. Zo doet hij ook performances, installaties en organisatieprojecten. Meestal zijn de projecten vrij toegankelijk.

Sonya Wilsons.

Buurtbewoonster Sonya Wilsons groeide op in Jamaica en Engeland. Het is de basis van haar kunst. 17 Oktober haalt ze in haar workshop met zand, verf,  en schelpen herinneringen op aan zee, zon en strand. Iedereen schildert voor zichzelf. Wilson doet al geruime tijd mee aan culturele projecten overal in Oost.

Oktober sluit af met Marion Moliers gouache, een op aquarel lijkende techniek die leert te  werken met vlekken, kleur en lijnen.  Het thema is de vogel. Bewegingen van dansers en muzikanten hebben een grote rol in haar kunst. Molier woont en werkt in de Indische Buurt.

Monique Wijnschenk werkt met veel soorten materiaal, ook met vilt en… zeep. In de workshops van 14 en 28 november worden met wol ingepakte, vervilte stukjes zeep naar eigen inzicht versierd. De bij Wijnschenk geleerde technieken kun je ook makkelijk thuis toepassen.

De schilderijen van Bruno Filho zijn kleurrijk en figuratief.  Ze gaan over mensen, dieren, liefde, maar ook kinderarbeid en gebroken liefdes. Zijn beelden zijn van brons, steen, gevonden voorwerpen en papier-maché. 12 december geeft hij een kerstworkshop Braziliaanse vouwtechnieken. Feliz Natal!

Alle workshops zijn van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Kosten van de workshop zijn 10 euro per keer, inclusief materiaal en consumpties. Meer info [email protected] | 06 4543 2877.

Batjanzaal, Batjanstraat 68