Home Overzicht Tigers beginnen seizoen met winst

Tigers beginnen seizoen met winst

0

In navolging van het eredivisieteam van de Tigers, dat zaterdag in de Jaap Edenhal aan het nieuwe seizoen begon, speelden de U21-Tigers zondag hun eerste wedstrijd in Leeuwarden tegen de Orange Gas Capitals. Net als voorgaande jaren draaiden sommige spelers dit weekeind een dubbele dienst omdat ze de avond daarvoor thuis het eerste team bijstonden.

IJshockey | Lewis Daniels | Foto Sander Kan

Tijdens de eerste twintig minuten in de Elfstedenhal zijn beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, al heeft Amsterdam de echte kansen. Dat drukt zich ook uit in cijfers. De Tigers leiden in de zevende minuut met 0-1, scoren zeven minuten later het volgende punt en lopen na een tegengoal van de Capitals tien seconden voor rust uit met een derde raak doelschot.

In de tweede periode verschijnt Amsterdam opnieuw als sterk, solide team op het ijs. Hierin is een grote rol weggelegd voor de goalie die heel wat kansen wegneemt voor de Capitals. Het vierde punt voor Amsterdam valt kort na vierendertig minuten speeltijd. Ook Leeuwarden kan even later een punt bijschrijven, 2-4. Het saldo van de tijdstraffen, tweeëntwintig in totaal, loopt sneller op en ook hier zijn de Tigers marktleider.

De Tigers, de laatste twintig minuten met een man minder door een blessure, maar ook de Capitals blijven kansen houden. Het is alleen Amsterdam dat ze benut. Het vijfde doel valt met ruim vijfenveertig minuten op de klok, de zesde goal tijdens een powerplay. Even later maken de Tigers hun zevende en laatste punt van de avond, 2-7.

Door tijdsdruk en tegengestelde belangen neemt de spanning toe op het veld. Het escaleert tussen twee Leeuwarders en twee Tigers, zij maken de overige tweeëneenhalve minuut speeltijd niet meer mee en wachten in de kleedkamer op hun ploeggenoten.

Met Hennie Jaspers, Michael Veltman, Mark van de Heuvel en niemand minder dan ‘sniper’ John Versteeg aan hun zijde hebben de Tigers een goede aanloop genomen op de lange weg naar het kampioenschap. Nieuwkomer Versteeg was jarenlang het paradepaard van het eerste team. Hij stond ruim veertig jaar op het ijs, speelde ruim zevenhonderd wedstrijden, maakte minstens vijfhonderd goals en gaf zeker zeshonderd assists. Versteeg nam gisterenavond afscheid als speler in de Jaap Edenhal. De U21-Tigers spelen zaterdag acht oktober thuis tegen Hijs Hokij uit Den Haag