Home Overzicht Tigers bereiden zich in hitte voor op het nieuwe seizoen

Tigers bereiden zich in hitte voor op het nieuwe seizoen

0

Na de tropische temperaturen van de afgelopen weken is ijshockey niet dat waar je meteen aan denkt, maar vorige week woensdag hadden de Amsterdam Tigers hun eerste training van het seizoen. Ondanks het koude ijs was het ijshockeyen in een sauna.

IJshockey| Lewis Daniëls

Komend weekeind worden de trainingen uitgebreid. Stapsgewijs keren alle teams terug op het ijs. Hoe komend seizoen eruit gaat zien, is koffiedik kijken. Alles hangt af de ontwikkelingen rondom de coronacrisis, die afgelopen maart een abrupt einde maakte aan het seizoen en waardoor het eerste team van de Tigers het kampioenschap – na de Eindhoven Kemphanen met 3-8 te verslaan – op de valreep misliep.

De U19-Tigers hadden meer geluk, zij konden in geen geval meer van de eerste plaats worden verstoten. Afgelopen juni ontvingen zij hun beker.

Ondanks alle onzekerheid bereiden de Tigers zich optimaal voor op het moment dat het nieuwe seizoen begint. Zaterdag 13 september spelen ze in Den Haag een oefenwedstrijd tegen Hijs Hokij. Aanstaande zondag komt het U19-team in Den Bosch uit tegen de Krefeld Pinguine. Ook deze wedstrijd valt buiten de gebruikelijke competitie.

Wie komend seizoen in de teams staan opgesteld is nog niet helemaal bekend. Vast staat dat de broers Sam, Lance en Zeb van Duin van de partij zijn, net als strijder van het eerste uur Calvin Pohlman die aan zijn twaalfde seizoen in Amsterdam begint.

Voorlopig is publiek dit seizoen – in beperkte hoeveelheid – toegestaan. Sinds vandaag zijn seizoenskaarten – gelimiteerd – leverbaar. Ook zonder publiek gaan de wedstrijden door. Financieel is dit haalbaar. De optie waar iedereen op hoopt, een volle zaal, is voorlopig nog niet aan de orde. Let’s go, Tigers!

Check amsterdamtigers.com