Home Overzicht Sail verplaatst naar augustus 2025

Sail verplaatst naar augustus 2025

0

‘Het deed pijn in het hart om Sail niet door te laten gaan dit jaar’, zei de organisatie van dit maritieme evenement in april van dit jaar. De organisatie laat nu weten dat Sail 2025 wordt gehouden van 20 tot en met 24 augustus en valt dan samen met de viering van 750 jaar Amsterdam.

Sail werd in 1975 voor het eerst georganiseerd in het oostelijk Havengebied en zou dit jaar zijn jubileum vieren. Het moest de tiende editie worden van het maritieme evenement dat in vijf jaar geleden bijna twee miljoen bezoekers trok. Maar corona gooide roet in het eten. In april kondigde de organisatie aan, de editie van dit jaar volledig af te gelasten.

Er is intensief onderzocht of uitstel naar een tussenliggend jaar mogelijk is. Dat bleek geen realistisch scenario. Het is niet zeker dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord kan worden georganiseerd. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Daarom richtte de organisatie zich op de verdere toekomst. Het evenement staat nu gepland in augustus van 2025.