Home Overzicht Tigers blazen Smoke Eaters van het ijs

Tigers blazen Smoke Eaters van het ijs

0

De Tigers staken afgelopen zaterdag de rivieren over voor een ijsstrijd in Geleen tegen de Smoke Eaters en keerden terug met 0-9 winst. Dat ze zouden winnen stond eigenlijk wel vast. De vraag was alleen hoe ruim.

IJshockey

Amsterdam Tigers vs Smoke Eaters
0-9

Lewis Daniels

Wie de standen erop naslaat kon van te voren inschatten dat de wedstrijd in Geleen geen spannende zou worden. De Tigers wonnen tot nu toe zes van de acht gespeelde wedstrijden en staan op de eerste plek in hun poule. Geleen blijft steken op de een na laatste plaats. Zij verloren zes van de acht partijen.

De wedstrijd is net een halve minuut gaande als Tobias Kathan Ivan Muso een voorzet geeft, 0-1. Het duurt tien minuten voordat Muso opnieuw raak schiet, ditmaal met hulp van Rocco van Hoorn en Calvin Pohlman. Een halve minuut later maakt Donny Pohlman het 0-3. De rest van de periode (en wedstrijd) verlaten de Smoke Eaters nauwelijks hun thuisvak.

Het blijft druk rondom de goal van Geleen. Na bijna vier minuten spelen in de tweede periode zet Calvin Pohlman de stand op 0-4.  De assits zijn van Rocco van Hoorn en Ivan Muso.

De volgende goals zijn van de nieuwe talenten van dit seizoen. Nijs Hille en Sam van Duin geven aan, Mick Vastenhouw rondt het af.  Precies twee minuten later vindt Luca van der Genugten met assists van Billy Grapperhaus en Kalle Pirinen de weg naar de Smoke Eaters’ goal. Voor de administratie, 0-6. Enkele minuten later valt de beurt opnieuw aan Van der Genugten. De assists zijn van Mick Vastenhouw en oudgediende Tobias Kathan, 0-7. Sam van Duin sluit met Ivan Muso, die tijdens een powerplay de assist geeft, de tweede periode af, 0-8. Met nog geen tien schoten richting zijn goal heeft Jacob van Duin een rustige avond in het Amsterdamse doel.

Met drie en vijf goals in de eerste en tweede periode is het voor de hand liggend dat Amsterdam het doelsaldo blijft verhogen. Dat gebeurt nog een keer. Met een assist van Julian Berteling maakt Donny Pohlman het 0-9. Een stand om rustig mee naar het eind te spelen.

Amsterdam kiest daarvoor en laat de Smoke Eaters goal verder voor wat het is. Wellicht om energie te sparen voor de krachtmeting met de Zoetermeer Panters komende vrijdag. Echt nodig is dat niet. De Panters staan onderaan in de poule en wonnen nog geen wedstrijd. Moraal van het verhaal: Amsterdam versloeg met gemak de Smoke Eaters, waarschijnlijk was de reis daarheen vermoeiender.

Sommige wedstrijden gaan gewoon voorbij. Meest spectaculair was de tien en twee minuten tijdstraf voor Lance van Duin wegens boarding.

De Tigers spelen zaterdag 30 november in eigen huis tegen de Yeti’s uit Breda, die op de derde plek in hun poule staan.

Check amsterdamtigers.com