Home Overzicht Tigers dit jaar niet meer op het ijs

Tigers dit jaar niet meer op het ijs

0

De coronapandemie gooit weer roet in het eten. Door de eerste lockdown in maart 2020 werd de ijshockeywedstrijd tegen Eindhoven gecanceld en liepen de Amsterdam Tigers het kampioenschap mis. Het U21-team haalde nog wel de eerste plek. Seizoen 20/21 lag na een paar oefenwedstrijden al stil.

i.s.m. Steve King

De verwachtingen voor dit jaar moesten worden bijgesteld. Deze week kwam een voorlopig eind aan de competitie. De maatregel geldt voor alle door IJshockey Nederland georganiseerde wedstrijden. De Bene League gaat voorlopig wel door.

Vervallen wedstrijden worden niet opnieuw ingepland. Wanneer clubs daar ruimte voor hebben en dat onderling kunnen organiseren, mogen ze oefenwedstrijden spelen.

Als de competitie in 2022 wordt hervat, zullen de wedstrijduitslagen dubbel tellen. Voor het eerste team van de Tigers gaat het om wedstrijden tegen Breda en Groningen. De wedstrijd tegen grote rivaal Eindhoven, die oorspronkelijk was gepland voor zondag 2 januari, is verplaatst naar februari.

Door de vervallen wedstrijd tegen Eindhoven in december telt die op zondag 13 februari dubbel. Dit is nadelig voor de Tigers. Ze spelen zaterdag 12 januari tegen Breda, terwijl Eindhoven dan geen andere afspraken heeft en zo krachten spaart. Als de Tigers beide wedstrijden winnen, haalt het team dat weekeind 12 punten.

Als de U21-competitie volgend jaar een doorstart maakt, spelen de Tigers nog tegen Nijmegen, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven en Alkmaar. IJshockey Nederland komt binnenkort met meer informatie.