Home Overzicht Bewoners Transvaalbuurt vieren het Deelritueel

Bewoners Transvaalbuurt vieren het Deelritueel

0

21 december is de kortste dag van het jaar. Op de langste nacht van het jaar viert de Transvaalbuurt het Deelritueel. Buurtbewoners komen bij elkaar en delen goede wensen met elkaar. Het Krugerplein verandert van 15.00 tot 17.00 uur in een zee van licht.

Wil je iets aardigs zeggen aan je buur, maar kwam het er dit jaar niet van? Schrijf een wens voor je buurtgenoot op het briefje in het deelritueelpakketje en stop het bij die persoon in de bus. Zo verras je je buurtgenoot met een persoonlijke wens. Zo nodig je je buur ook uit om naar het Krugerplein te komen.

Elk jaar worden pakketjes uitgedeeld waarin een kaars, gedichten van buurtbewoners en een poster voor het raam. En ook een briefje waar je de wens voor je buurtgenoot kunt noteren. Op 21 december, tussen 18.00 en 21.00 uur, kun je het kaarsje aansteken dat je achter het raam of op het balkon zet. Aan de posters op de ramen en de lichtjes kun je zien wie er meedoet aan het Deelritueel. De Deelritueelstoet loopt langs de plekken waar de lichtjes achter het raam staan. Zo vieren bewoners van de Transvaalbuurt met elkaar dat ze buurtgenoten zijn!

Deelritueelpakketjes kun je ophalen op het Krugerplein, bij Tugela85 en bij verschillende organisaties in de wijk met een Deelritueelposter op het raam. Enthousiast? Kom helpen met het maken van de pakketjes bij Karima’s Caravan op het Krugerplein, van donderdag tot en met zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur. En bij de studio van Moving Arts Project aan de Tugelaweg 85 op 7, 9, 14 en 16 december van 19.00 tot 21.00 uur en op zondag 12 en 19 december van 13.00 tot 16.00 uur.

Updates kun je ook volgen via Facebookpagina en Instagram.
Wil je je aanmelden of heb je vragen, mail [email protected].