Home Overzicht Tigers doen goede zaken in Silverdome

Tigers doen goede zaken in Silverdome

0

Een maand geleden speelden de Tigers op eigen ijs de laatste uit een serie van drie oefenwedstrijden tegen het BeNe League-team van de Zoetermeer Panters. Ook na anderhalf jaar stilstand door corona kon het team zich nog goed verweren tegen een ploeg uit een hogere divisie. De strijd in de Jaap Edenhal eindigde met 4-6.  In Silverdome had het eerste divisieteam van de Zoetermeer Panters minder in de melk te brokkelen.

Niet Jaimy Missler, maar de Zweeds-Amerikaanse goalie Robin Arndt keept in Zoetermeer voor de Tigers. Voorheen beschermde hij de goals van Amerikaanse ploegen als de Northern Colorado Kodiaks en Fort Collins High. In geboorteland Zweden stond hij op doel bij Falu IF.

In de eerste periode zijn beide doelschoten van de Panters raak. Amsterdam zit ook niet stil en beslist met 2-3 de eerste twintig minuten. Het is voorsprong met (nog) een maar, de Panters hangen onderaan in de competitie en Amsterdam jaagt op het kampioenschap dat ze twee jaar geleden door het uitbreken van de coronacrisis misliepen.

Dat deze ambitie van de Tigers terecht is, blijkt in de tweede en derde periode. Goals van Billy Grapperhaus, Calvin Pohlman, Mick Vastenhouw, Luca van der Genugten, Lance van Duin, Sam van Duin en Rocco van Hoorn volgen elkaar rap op. Michael Mackie-Kwist schiet twee keer prijs en John Versteeg heeft met zes goals een dubbele hattrick. De Panters hebben geen antwoord op het Amsterdamse overwicht en zien de schade oplopen naar 2-15. Voor hen rest weinig anders dan hopen dat de zestig minuten snel voorbij zijn.

Het goud voor de Tigers is nog niet binnen, maar elke overwinning is een stap dichterbij. Zaterdag 30 oktober komen de IJCU Dragons uit Utrecht naar de Jaap Edenhal. Zij versloegen 8 oktober Zoetermeer met 1-13.

U21 Tigers verslaan koploper Dordrecht Lions

De wedstrijd waar een beetje voor werd gevreesd pakt uit in het voordeel van de Tigers, al moeten die in de eerste periode hun weg nog vinden op het ijs van Optisport aan de Sportboulevard. Het team mist kansen en gaat met 1-0 achterstand de rust in. De Tigers gooien het over een andere boeg in de tweede periode, ze werken de achterstand weg en komen op voorsprong, tijdens de tweede onderbreking staat het 1-2, een stand die door gemiste kansen van Amsterdam een wat vertekend beeld geeft van de wedstrijd.

Dordrecht zet in de derde periode alle zeilen bij  om baas in eigen huis te worden en begaat overtredingen die de scheidsrechter en linesmen niet ontgaan.  De Tigers spelen de powerplays goed uit en halen nog twee punten, 1-4. Zaterdag 30 oktober ontvangen ze, direct na de wedstrijd van het eerste team, de UNIS Flyers uit Heerenveen.

Ook het vrouwenteam van de Amsterdam Tigers boekte winst. Zij versloegen zaterdag thuis de Tilburg Trappers Ladies met 2-0.