Home Overzicht Start opknapbeurt Weesperzijde Zuid

Start opknapbeurt Weesperzijde Zuid

0

Vanaf maandag 25 oktober wordt er in het zuidelijke gedeelte van de Weesperzijde gewerkt aan de vernieuwde fietsstraat. Na de herinrichting wordt de Weesperzijde een eenrichtingsstraat vanaf de Schollenbrug tot en met de Burmanstraat. Kabels en leidingen worden vervangen. De verwachting is dat het zuidelijke gedeelte medio 2023 klaar is.

De werkzaamheden starten bij de Schollenbrug aan de kant van de straat waar de panden aan grenzen. Deze van de straat wordt vervangen van zuid naar noord. Daarna is de westkant, de kant aan het water, aan de beurt. Daarbij werkt de aannemer van de roeivereniging De Hoop terug naar de Schollenbrug. Door op deze manier te werken blijft er altijd één kant van de Weesperzijde open voor wandelaars en bijna altijd voor fietsers. Voor automobilisten blijft de Weesperzijde toegankelijk, maar gedeeltelijk eenrichting en voor sommige werkzaamheden is het nodig om de straat geheel af te sluiten voor auto’s.

In 2018 kozen bewoners in samenspraak met het stadsdeel voor het ontwerp dat nu uitgevoerd gaat worden. Stadsdeelbestuurder Rick Vermin: ‘De komende maanden zal de Weesperzijde Zuid wellicht een beetje ogen als een bouwput, maar daarna kunnen we er weer decennia tegenaan. Naast dat de straat beter wordt ingericht voor fietsers en voetgangers komen er nieuwe ondergrondse containers, nieuwe fietsenrekken en parkeerplekken langs de weg. De opgeknapte oevertuintjes zorgen samen met de bestaande bomen voor een groen aanzicht.’

Weesperzijde Midden en Noord

De reacties van bewoners op het voorlopig ontwerp van Weesperzijde Midden zijn binnen bij het stadsdeel en worden zo goed mogelijk meegenomen bij de uitwerking tot het definitieve ontwerp. Ook in het middenstuk van de Weesperzijde komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers en wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Daarnaast komt er meer groen. De werkzaamheden voor het middendeel starten naar verwachting halverwege 2023, nadat de werkzaamheden in het zuidelijk deel zijn afgerond. De herinrichting van Weesperzijde Noord wordt uitgesteld omdat de parkeerdruk in de Swammerdambuurt nu nog te hoog is om een fietsstraat te realiseren zoals bij Weesperzijde Midden en Zuid.