Home Overzicht Tigers domineren Lions

Tigers domineren Lions

0

Na de winst op de UNIS Flyers in Heerenveen was de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Enschede voor de Tigers een gelezen kans om hun positie op de eerste plek te verstevigen. Dat lukte ruimschoots, al was de wedstrijd geen lust voor het oog.

Lewis Daniels

IJshockey

U19
Amsterdam Tigers
vs Enschede Lions
9-2

De wedstrijd is ruim een minuut bezig als Malachy Conghaile met een assist van Luca van den Heuvel scoort, 1-0. De toon van de wedstrijd lijkt dan al gezet. De puck blijft vooral in het thuisvak van het team uit Enschede, dat nauwelijks een gevaar vormt met slecht geregisseerde aanvallen. Het Amsterdamse spel blinkt niet uit in schoonheid, de Tigers spiegelen zich aan de rommelige Lions en verliezen soms het overzicht. Daryn Scholte maakt daar met een assist van Zoë Strijland handig gebruik van tijdens een powerplay, 1-1. Bijzonder hieraan is dat dit de enige powerplay van de wedstrijd is, in deze sport een unicum.

De langzaam, maar vriendelijk gespeelde partij kabbelt voort. Vlak voor de rust zet Pascal Sitsen met een mooie soloactie de Tigers op voorsprong 2-1.

De Tigers varen meer hun eigen koers in de tweede periode. Sitsen schaatst weer alleen naar het Liondoel, 3-1. Noah Smits volgt later met een assist van Rik van den Huijsen, 4-1. Zoë Strijland haalt met een voorzet van Nick Legtenberg de Lions terug in de wedstrijd, 4-2. Lang duurt dat niet, Malachy Conghaile en Rik van den Huijsen worden even later weer bij de goal van Enschede gesignaleerd, 5-2. Ruim twee minuten later spelen zij de puck naar Luca van den Heuvel, 6-2.

Na de tweede rust lopen de Tigers verder uit op de Lions. Mark Gasseling geeft Gleb Lavryshko een voorzet, 7-2. Tien minuten later volgt het hoogtepunt van de wedstrijd.

Met weer een prachtgoal maakt Pascal Sitsen een hattrick zonder assists, 8-2. Mark Gasseling besluit met een assist van Rik van den Huijsen de wedstrijd in de laatste minuut, 9-2.

De Tigers hadden door het grote overwicht op de Lions een wedstrijd die ze op de automatische piloot konden spelen. Volgende week zaterdag stuiten ze in Groningen waarschijnlijk evenmin op veel weerstand. De week daarop staan ze in Enschede opnieuw tegenover de Lions. Deze wedstrijd was uitgesteld. Amsterdam schaatst zo rustig het jaar uit en zal begin januari de strijd aangaan met de Red Eagles uit Den Bosch.