Home Overzicht Tigers eervolle strijders tijdens tweede oefenwedstrijd

Tigers eervolle strijders tijdens tweede oefenwedstrijd

0

Net als vorige week tegen het sterke Duitse KEV in Den Bosch rekenden de U19-Tigers afgelopen zondag niet op winst. De Amsterdammers beschouwden hun tweede oefenwedstrijd tegen het U20-team van het eveneens Duitse EVD uit Duisburg als een waardevolle oefening om sterker het nieuwe seizoen in te gaan.

IJshockey | Lewis Daniëls

De Tigers openen sterk en werken de opdracht die coach Hennie Jaspers ze gaf uit, druk houden en met het hele team naar voren spelen. Ze breken een paar keer uit en komen met aanvallen die pas vlakbij het doel van Die Jungfüchse worden gestopt. Tijdens een powerplay kan Billy Grapperhaus het bal openen, 0-1. Helemaal niet gek voor een ploeg die sinds de zomer pas een paar uur op het ijs heeft gestaan en het opneemt tegen een team dat al een maand vier uur per week traint. Duisberg neemt de tegengoal rustig op en speelt gestaag verder. Nog voor de eerste onderbreking staat het al 1-1. In de kleedkamer zullen de Duitsers toch even hebben gesproken over de eerste goal van Amsterdam. Een jonger team uit een lagere divisie dat even op voorsprong staat?! Das geht schon nicht, arbeiten! En dat doet Duisburg. Ze blijken wolven in schaapskleren.

Doorgaans is het Duitse verkeer rustig op zondag. Niet in Wesel, waar het in het Eislaufcenter tijdens de tweede periode spitsuur is rondom de Amsterdamse goal. Die Jungfüchse maken het in rap tempo 3-1. De Tigers lijken te berusten in hun spel en wijken af van hun opdracht. Door verkeerde posities van spelers en onophoudelijke druk van de Duitse vossen verliezen de Tigers de grip op het spel. Ze komen amper het thuisvak uit. Duisburg gaat de rust in met 6-1. Eendracht maakt (ijs)kracht.

De derde periode verloopt minder dramatisch. EVD slaat nog een keer toe, 7-1. Daarna is de koek op. Met of zonder Tiger op de strafbank, en ondanks een powerplay voor Amsterdam die eerder een penalty kill lijkt, houdt Nolet de doelschoten van de vossen buiten zijn post. De Tigers houden zich weer aan hun opdracht en krijgen veel kansen, desondanks is Duitse overmacht te groot.

Het is niet verwonderlijk dat een team met oudere spelers uit een hogere competitie de U19-Tigers de baas is. Anders moeten ze zich zorgen maken in Duisburg. Amsterdam kan op de tweede periode na tevreden terugkijken op een avond waarin ze als underdog opvallend goeie momenten hadden en als eersten scoorden. De einduitslag vertekent dat. Een score als 5-3 of 4-2 zou meer conform de werkelijkheid zijn geweest. De Tigers kregen het zwaar, maar werden niet van de baan geveegd en zijn door de avond in Wesel weer een ervaring rijker. EVD had niets te verliezen, de Tigers hadden alles te winnen.

→ Wedstrijd terugkijken