Home Overzicht Tigers halen ijzers uit het vet

Tigers halen ijzers uit het vet

0

Met september in zicht weten ijshockeyliefhebbers hoe laat het is. Het nieuwe seizoen komt eraan. Door de coronacrisis had het vorige seizoen slechts twee episodes met oefenwedstrijden, terwijl de Tigers erop gebrand waren opnieuw een gooi naar de titel te doen. Die leek eerder dat jaar al binnen, maar de beslissende finalewedstrijd tegen de Eindhoven Kemphanen werd nooit gespeeld.

Steve King

Vijf dagen voor wat de apotheose van het seizoen 2019/2020 had moeten zijn, werden door het begin van de coronapandemie alle sportwedstrijden afgelast. Geen kampioenschap dus voor het eerste team van Amsterdam. Het waren lange maanden naar het nieuwe seizoen, waar iedereen zin in had. Weliswaar minder toeschouwers op de tribune door de nog geldende coronamaatregelen, er zou in ieder geval weer worden gespeeld. Het liep anders. Nog voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in de Jaap Edenhal werd de competitie door het inmiddels bekende c-woord opnieuw stilgelegd.

Omdat onduidelijk bleef wat wel mogelijk was, werd in het najaar besloten af te zien van verder spelen. Voor de duidelijkheid, de laatste officiële wedstrijd die de Tigers speelden was begin maart 2020.

Gelukkig komt nu een eind aan de stilte. In de hoop dit jaar wel een normaal seizoen te draaien, zijn de Amsterdam Tigers afgelopen week begonnen met de verkoop van seizoenkaarten.

Het verlangen naar de titel blijft onverminderd groot in de Jaap Edenhal. Dit blijkt ook uit de samenstelling van het team voor komend seizoen. Die is vrijwel gelijk gebleven, een teken dat ze nogmaals samen de titelstrijd willen aangaan ‘Sniper’ John Versteeg, die in september 50 jaar wordt, zit nog steeds in de selectie van coach Ondrej Kratky. Zijn aanwezigheid zal hard nodig zijn, de competitie is dit jaar versterkt met international Akim Ramoul bij Geleen en Deniz Mollen komt uit voor de Eindhoven Kemphanen, Amsterdams grootste concurrent voor de titel.

Het seizoen begint met een voorronde verdeeld over twee poules. Amsterdam Tigers speelt in poule Noord. Omdat Heerenveen de eerste divisie heeft verlaten, bestaat deze poule uit zes clubs. Tegen elk team wordt eenmaal gespeeld (uit óf thuis). De top vier van de poule wordt in de Eredivisie vergezeld door de vier hoogst geëindigden uit de andere poule (Zuid). De afvallers van beide poules gaan verder in de eerste divisie. Tegen de tijd dat de schifting wordt gemaakt, volgt verdere uitleg hierover. De tegenstanders van Amsterdam in de voorrondes zijn Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Den Haag en Zoetermeer.

Voorafgaand aan het seizoen spelen de Tigers drie oefenwedstrijden. Zaterdag 11 september zijn de Dordrecht Lions de eerste tegenstanders in de Jaap Edenhal. Een week later gaat Amsterdam op bezoek in Den Bosch en 25 september komen de Zoetermeer Panters naar de Jaap Edenhal.

De werkelijke competitie start voor de Tigers op zaterdag 9 oktober met een uitwedstrijd in Leeuwarden. Een week later is de eerste officiële thuiswedstrijd tegen GIJS Groningen. Wedstrijden in de Jaap Edenhal beginnen meestal om 18:00 uur.

Check Het speelschema en kaartverkoop | Het complete speelschema van de competitie | Aanschaf van seizoenkaarten