Home Overzicht Tigers halen tweede overwinning in Groningen

Tigers halen tweede overwinning in Groningen

Amsterdam Tigers vs GIJS Hepro Groningen

0

Terwijl de U21-Tigers thuis in de Jaap Edenhal iets voor acht uur ’s avonds met 1-6 verlies van De Haag van het ijs gaat, stapt het eerste team van Amsterdam daar een half uur later in Groningen op voor zijn tweede duel van dit seizoen. Net als vorige week hadden de Tigers de zaken goed op orde.

Lewis Daniels | Yolanda Simarro

Amsterdam neemt vrijwel direct de leiding in een partij die zich gaandeweg steeds meer in het Groningse doelgebied afspeelt. Goals zitten in de pijplijn, de eerste tien minuten blijven ze uit. In de twaalfde minuut komt het verwachte eerste punt alsnog. Elkaar snel opvolgende tijdstraffen dringen de Tigers even terug, in de problemen komen ze niet. Als de ploeg weer compleet is pakt die kort voor rust nog een punt mee, 0-2.

Groningen verliest in de laatste minuut een speler met een minor penalty, waardoor de Tigers de tweede twintig minuten met een powerplay beginnen. Het voordeel levert Amsterdam niets op. Ook Hepro komt niet aan bod als de Groningers even later met een man meer spelen.  Tijdens de derde powerplay voor Amsterdam valt ook de derde goal. De vierde powerplay levert eveneens het vierde punt op. Beide teams spelen met volle bezetting als, met de laatste onderbreking van de avond in zicht, de Tigers het bal met een vijfde treffer sluiten.

Amper dertien seconden terug op het veld voor de laatste fase van de strijd is het opnieuw raak, 0-6. Anderhalve minuut later loopt de teller uit naar 0-7. In de achtendertigste minuut en de daarop volgende lijkt de drukte in het Amsterdamse thuisvak en rondom hun goal iets toe te nemen, echt gevaarlijk is het niet. Voor de stand is het evenmin van invloed.

Een dubbele powerplay van Groningen redt de eer niet, als GIJS daarna nogmaals in de meerderheid is verschijnen ze dan toch met een eerste punt op het scorebord. Met nog ruim vijf minuten op de klok is de schade niet meer weg te werken, en trekken de Tigers aan het langste eind met 1-7. In de halve finale van 2020 won het team met dezelfde eindstand van Hepro.

De winst is de tweede zege van Amsterdam dit seizoen. Opgeteld met de 11-3 winst op Utrecht vorige week staat het doelsaldo nu op 18. Zaterdag 15 oktober nemen de Tigers het in de Jaap Edenhal op tegen de Nijmegen Devils.