Home Overzicht Tigers nemen rustige aanloop naar het nieuwe seizoen

Tigers nemen rustige aanloop naar het nieuwe seizoen

0

Vorig jaar speelde Amsterdams eerste ijshockeyteam hun eerste wedstrijd van het seizoen in Eindhoven tegen het BeNe-Leagueteam van de Tilburg Trappers. Vanwege oud zeer tussen spelers uit beide ploegen ontaardde die partij in een verbeten strijd die met 6-3 voor Tilburg werd beslecht. Een bitter begin voor het in die wedstrijd betere Amsterdam, dat later door de coronacrisis het kampioenschap niet kon binnenhalen. Hoe anders was de sfeer afgelopen zondag in de Haagse Uithof, waar de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hijs Hokij ook vriendschappelijk bleef.

IJshockey | Lewis Daniels | Foto’s Arvind Henneman

Zoals vorig jaar vaak het geval was, zoeken de Tigers aan het begin van de wedstrijd naar een plan de campagne. Den Haag opent sterk en lijkt Amsterdam te overbluffen. De Tigers, alweer enige weken ontwaakt uit hun winterslaap, vinden in de tweede helft van de eerste periode wel hun ritme, maar niet de goal. Ook Den Haag haalt geen punten.

Amsterdam speelt deze wedstrijd zonder oudgedienden Connor Barette, Julian Berteling, Sam van Duin, Jasper Jaspers, Tobias Kathan, John Versteeg en de vorig jaar ingestapte Jim Vorster, maar het team heeft nog voldoende kwaliteit om in de tweede periode het initiatief te nemen. Luca van der Genugten, Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist werken aan een hoofdpijndossier voor de Haagse goalie. De uit Finland gehaalde Tiger Kami Kortelainen doet het voorbereidende werk en speelt daarnaast vooral verdedigend. Zijn eerste optreden voor Amsterdam maakt indruk. De technisch en fysiek sterke speler passeert tegenstanders alsof die er niet zijn. De Tigers maken vier goals en Hokij twee.

Den Haag loopt tijdens de laatste twintig minuten in op het Amsterdamse voordeel, ze schroeven hun score op naar vijf goals. Amsterdam schiet de puck nog een keer in de Haagse troon. De stand eindigt daarmee met 5-5. Omdat de wedstrijd met gesloten beurzen wordt gespeeld is een overtime niet nodig. Coach Ondrej Kratky kijkt tevreden terug op een rustige aanloopwedstrijd naar het seizoen die met een lijn minder werd gespeeld. Het team kan zich in alle rust voorbereiden op de volgende thuisafspraak met de OrangeGas Capitals Leeuwarden die op 19 september wordt gespeeld. Door de coronacrisis is de toegang tot nader order beperkt.

Zaterdag drie oktober begint de competitie van de eerste divisie. De Tigers hebben dat weekend een vrije speelronde en nemen het een week op tegen GIJS HEPRO Groningen. Op 17 oktober staan ze in eigen huis tegenover de OrangeGas Capitals Leeuwarden. Vanwege de coronacrisis is de toegang beperkt.