Home Overzicht Tigers niet helemaal tevreden met generale repetitie

Tigers niet helemaal tevreden met generale repetitie

0

Afgelopen zaterdag speelden de Tigers hun derde en laatste oefenwedstrijd tegen de Dordrecht Lions. Het was een zware wedstrijd met wisselend spel.

IJshockey
Lewis Daniels

Het nog niet complete team van de Tigers (Marino Bakker, Michael Mackie-Kwist, Jasper Jaspers en Connor Barette ontbreken) verliest de eerste periode niet de controle, maar bepaalt de partij evenmin. Kansen genoeg, geen resultaat.

Wel veel straffen. Tobias Kathan raakt slaags met Lion forward Floris Veenhuizen. Beiden gaan twee minuten het veld af. Kort daarop speelt Amsterdam als enige met een man minder door een Late Hit van Sam van Duin, die 31 seconden na terugkeer weer aan de kant zit wegens Hooking. Niet veel later zijn Mick Vastenhouw (twee minuten voor Crosschecking) en Julian Berteling ( twee en tien minuten voor boarding) aan de beurt. Kortom, een chaotisch begin waarin Dordrecht tijdens een van hun powerplays aan het langste eind trekt. Bijna drie minuten voor rust staat het 1-0.

Lang stand houdt die voorsprong niet. De Tigers hergroeperen zich en keren sterk terug. Met zeventien schoten op het Dordtse doel en vier volgens plan uitgewerkte goals laten de Tigers zien wat ze waard zijn en hebben ze de tweede periode volledig onder controle. In de tweeëntwintigste minuut maakt Donny Pohlman met een assist van Zeb van Duin de stand gelijk. Vervolgens zet Lance van Duin, met een assist van broer Sam, Amsterdam op voorsprong die Zeb van Duin verruimt, 3-1. Ivan Muso scoort met assists van Julian Berteling en Sam van Duin het vierde punt. Geen goals voor de Lions in de tweede periode. Ze zitten wel nog vier keer met minor penalty’s op de strafbank.

Reden om te juichen, maar niet te vroeg. Zo blijkt in de derde periode. De Tigers blijven de sterkste partij, al zitten ze net als in de eerste periode niet lekker in het spel en missen ze veel kansen. Of ze laten de teugels te veel vieren. Voormalig Tiger Nikita Kamyshev vindt al snel een gat in de Amsterdamse verdediging, 2-4. Dordrecht trekt alles uit de kast en speelt acht minuten vrijwel onafgebroken met een man minder. Tijdens de derde van deze serie powerplays slaat Ivan Muso (met assists van Julian Berteling en Sam van Duin) nog een keer toe, 5-2.

Een minuut later krijgt Mick Vastenhouw een Match penalty voor Spearing. Hij mist daardoor de wedstrijden tegen Utrecht en Leeuwarden. De lange powerplay voor de Lions wordt een dubbele powerplay als Calvin Pohlman een straf van twee minuten uitzit voor Tripping. Met twee man meer op het ijs rukken de Lions op naar de Amsterdamse goal, 3-5. De Tigers spelen weer met vier man, maar niet voor lang. Tobias Kathan moet naar de strafbank voor Holding the Stick. Het Dordtse antwoord valt te verwachten: 4-5. Het goede keepwerk van goalie Jacob van Duin en de veelbelovende inzet van nieuwkomers Jim Vorster, Noah Smits, Mark Gasseling en Billy Grapperhaus voorkomen erger. Met nog een paar minuten te gaan nemen de Lions een time-out. Hun goalie blijft op het ijs. Goals worden niet meer gemaakt.

De wedstrijd eindigt in een zege waar meer in had kunnen zitten en lering uit getrokken kan worden. De laatste twintig minuten brachten de Tigers zichzelf in de problemen. De tweede periode liet zien hoe het wel moet. Als de Tigers dat spel vasthouden belooft dat volgende week thuis een goed begin van de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.