Home Overzicht Tigers trotseren slotoffensief Kemphanen

Tigers trotseren slotoffensief Kemphanen

0

Terwijl het eerste team dit weekend goede zaken deed in Geleen verdedigde het U19 team thuis met succes de Amsterdamse belangen tegen Eindhoven.

IJshockey

Amsterdam Tigers U19 vs Eindhoven kemphanen
6-4

Lewis Daniels
Foto Peter Pijlman

Voor Amsterdam is het een zware wedstrijd. De Tigers moeten zich staande houden tegen De Kemphanen, die zijn versterkt met spelers uit het eerste team. Amsterdam opereert meer als team dan in voorgaande wedstrijden en is zo opgewassen tegen het meer fysiek spelende Eindhoven.

De eerste periode verloopt vlot en gaat gelijk op. Laurence Bos maakt met een voorzet van Malachy Conghaile het eerste punt van de Tigers. Daarna mist Amsterdam kansen en komt een powerplay niet uit de verf. Senne Bakelants scoort met een assist van Ricardo Lucassen voor Eindhoven, 1-1. Tijdens de volgende powerplay zet Krijn Nolet dit met assists van Lars Kan en Pascal Sitsen recht, 2-1.

De Tigers komen aan het begin van de tweede periode zonder schade uit de powerplay van de Kemphanen. Kort daarop verruimt Noah Smits met een assist van Lars Kan de voorsprong, 3-1. Een minuut later slaat Smits met hulp van Rik van den Huijsen en Krijn Nolet nogmaals toe, 4-1. Amsterdam verliest de regie als twee spelers op de strafbank zitten. Door een schot van Sam Denis met een assist van Ricardo Lucassen loopt Eindhoven in, 4-2. De Tigers zijn uit balans en weten de twee powerplays die ze krijgen niet te benutten.

In de derde periode werken de Tigers aan het behoud van hun voorsprong. Ricardo Lucassen begint aan het slotoffensief van Eindhoven, 4-3. De Kemphanen halen geen punten uit twee powerplays die volgen. Malachy Conghaile daarentegen maakt tijdens een penalty kill met assists van Mark Gasseling en Rik van den Huijsen een schitterende goal voor de Tigers, 5-3. Het is van korte duur. Zetten uit de vorige periode herhalen zich.

Eindhoven heeft opnieuw een dubbele powerplay waar de Tigers niet zonder kleerscheuren uitkomen. Ricardo Lucassen en Sam Denis spelen de drie overgebleven Tigers voorbij en Danté Bruno rukt op naar het doel, 5-4. Met dank aan vooral goalie Lars Veltman wordt erger voorkomen voor Amsterdam, dat steeds minder bestand is tegen de druk van de Kemphanen en amper kan wachten op de beslissende bel. Eindhoven besluit de doelman in te wisselen voor een speler en… Amsterdam gaat ermee aan de haal. Mark Gasseling ziet een opening en geeft een assist aan Rik van den Huijsen, die met een prachtschot twintig seconden voor het eind de wedstrijd beslist met 6-4.

De Tigers kunnen tevreden zijn met hun beste thuiswedstrijd tot nu toe. Ze versloegen een fysiek sterker team met spelers die het een paar weken geleden de grote broers uit het eerste team lastig maakten. Zij verloren de strijd tegen Eindhoven. De Tigers hebben zaterdag 7 december hun volgende krachtmeting in de Jaap Edenhal en spelen dan tegen de Enschede Lions. Daarvoor gaan ze langs in Dordrecht en Heerenveen.

Check www.amsteltijgers.nl