Home Overzicht Tigers U21 tegen Eindhoven Kemphanen U21: Genoeg inzet, te weinig mankracht

Tigers U21 tegen Eindhoven Kemphanen U21: Genoeg inzet, te weinig mankracht

0

IJshockey | Het was kiezen tussen twee kwaden voor de Tigers. Van de wedstrijd afzien en met een reglementaire 0-5 verliezen of het met minimale bezetting opnemen tegen de Kemphanen. De Tigers waagden het erop en gingen naar Eindhoven, waar de avond daarvoor het eredivisieteam van de Amsterdamse club streed. Die wedstrijd werd beslist met 6-5 in overtime.

Met negen veldspelers en twee goalies – de overige spelers vielen uit door ziekte – hebben de Tigers ook tegen een ploeg die vier plekken lager staat weinig andere opties dan overleven in een uitputtingsslag. Met net geen twee lijnen spelen betekent voortdurend wisselen. Wie van het ijs gaat, keert bijna direct weer terug. Normaliter staat een teamlid zelden langer dan twee minuten achter elkaar op het ijs en hebben de teams vier lijnen. Eindhoven beschikt wel over voldoende mankracht om gewisselde spelers op kracht te laten komen en domineert vooral in de eerste periode. Ze overrompelen Amsterdam met zeven punten.

Halverwege de tweede periode kunnen de Tigers beter omgaan met de penibele situatie. Het team slaat terug met drie punten, maar krijgt er ook twee tegen. In de derde periode gloort er met vierde een goal even hoop, al gaat de tijd dringen om de opgelopen schade weg te werken. Het laatste punt voor de hanen dat vlak voor het eindsignaal valt zet een streep onder de rekening.

Met 10-4 verliezen lag niet aan de inzet en strijdlust van de Tigers. Ze misten minstens één man, hadden anders met twee lijnen gespeeld en iets meer adempauze gehad. In die situatie had het scorebord voordeliger cijfers voor Amsterdam laten zien.