Home Overzicht Tigers verdrijven Devils uit Jaap Edenhal

Tigers verdrijven Devils uit Jaap Edenhal

0

De Tigers speelden in een stampvolle Jaap Edenhal hun laatste wedstrijd van 2019. De strijd tegen de Nijmegen Devils was vurig en had ijzingwekkende momenten.

Lewis Daniels

Beide ploegen gaan meteen vol gas. Na slechts negentien seconden speeltijd opent de Amsterdamse strafbankdeur voor Calvin Pohlman, die twee minuten gedwongen rust heeft voor Unsportsmanlike Conduct. Weer negentien seconden later zit Dave Stappershoef op de strafbank van Nijmegen wegens Hooking. De toon is gezet en verandert niet. Incidenten volgen elkaar rap op, al dan niet bestraft met minor penalties.

De korte rust doet Pohlman goed. Na het verlaten van de strafbank maakt hij met een assist van de uit het U19-team afkomstige Zebediah Oware het eerste punt voor de Tigers, 1-0. Ondanks dat de Devils hun thuisvak nauwelijks uitkomen scoort Amsterdam daarna niet. Tijdens een powerplay rondt Dylano Bijsterbosch met voorzetten van Rick van Haren en Dave Stappershoef een aanval van Nijmegen succesvol af, 1-1.

De Tigers blijven vuren op het doel van Nijmegen. Na een prachtig schot van Donny Pohlman in de veertiende minuut vliegt de puck een paar centimeter boven de linkerhoek. De Devils grijpen mis bij de door Jaimy Missler beschermde Tigergoal. Hij sloot zich onlangs weer aan bij het team.

Op de valreep ontstaat heibel bij het Devildoel. Nijmegen moet van goalie wisselen. Maarten Naeff wordt van het veld gestuurd voor Head-Butting en mist twee wedstrijden. De straf voor Amsterdam valt lager uit, John Versteeg krijgt twee minuten voor Interference.

De Tigers voeren in de tweede periode nog steeds de boventoon. Rocco van Hoorn scoort met assists van Connor Barette en Noah Smits, 2-1. Daarna drukt het team niet door en maakt Floris Vooren met een voorzet van Dave Stappershoef de stand gelijk voor de Devils, 2-2. Goed tien minuten later schiet Zeb van Duin Amsterdam weer op voorsprong, 3-2. Een mooie aanval van John Versteeg levert bijna nog een punt op. Michael Mackie-Kwist verdedigt iets te fanatiek, waardoor de Devils een penaltyshot krijgen en Dylano Bijsterbosch de stand gelijk zet, 3-3. Het spel wordt rommeliger. En venijniger. De Nijmeegse strafbank is vaker bezet, maar de Tigers laten zich soms te veel leiden door het duivelse spel van hun tegenstanders, die inmiddels des duivels zijn.

De laatste twintig minuten blijft het een komen en gaan op de strafbank. Amsterdam houdt meer puckbezit. Door onophoudelijke aanvallen is het volgende punt onvermijdelijk. Voor een uitzinnig publiek slaat Connor Barette toe met assists van Donny Pohlman en Rocco van Hoorn, 4-3. De Devils lijken verdreven, ze vinden vooral de weg naar de penaltybox. Dankzij een assist van Van Hoorn verruimt Calvin Pohlman tijdens een powerplay het voordeel van Amsterdam, 5-3.

De conflicten op het zwaar bevochten ijs escaleren. Door een resterende speeltijd van ruim twee minuten en tijdstraffen van tien minuten wegens boarding gaan Tiger Marino Bakker en Devil Peter Vissers eerder naar de kleedkamer. Nijmegen speelt met meer man verder – Sam van Duin zit nog een minor penalty voor Tripping uit – en rukken op naar het Amsterdams doelgebied. Dave Stappershoef geeft aan en Mitchel van Holten mikt raak, 5-4. Anderhalve minuut later eindigt de zoemer een prachtige wedstrijd waarin Amsterdam baas in eigen huis was. Nu de Devils zijn verslagen, zijn alle ogen gericht op die twee andere lastige tegenstanders, Dordrecht en vooral Eindhoven. Met de play-offs in aantocht is het alleen nog een kwestie van tijd voordat de Tigers deze teams opnieuw tegenkomen.

Zaterdag 4 januari gaan de Tigers thuis het nieuwe jaar in met GIJS Groningen. Alvast een fijne jaarwisseling en de beste wensen 2020.