Home Overzicht Tigers verruimen weer hun voorsprong in de competitie

Tigers verruimen weer hun voorsprong in de competitie

0

IJshockey | Met elf gespeelde wedstrijden en nog dertien te gaan vervolgen de dit seizoen nog ongeslagen Tigers de weg naar het kampioenschap. Grootste hindernis tot nu toe was Heerenveen dat met shootouts werd verslagen. De meeste andere wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen.

Lewis Daniels

Afgelopen zaterdag had de ploeg ook in Geleen de situatie goed onder controle, al duurde het even voordat de Tigers uit de startblokken kwamen. Voor de rust schrijft Amsterdam slechts een punt bij en vlak na het begin van de tweede periode komen de Smoke Eaters op gelijke stand. Het blijkt de wake-up call voor de Tigers die reageren met drie rake schoten op het Eatersdoel, 1-4. Als een Smoke Eater in de 28e minuut rook blaast naar een Tiger die zijn klauwen in hem zet, verliezen beide teams een speler.

De 1-5 die Amsterdam kort voor de tweede onderbreking scoort, blijkt kalmte voor de storm. Terug op het ijs volgen binnen tien minuten het zesde, zevende en achtste punt. De Eaters krabbelen nog even terug met een tweede en laatste doel. Met de volgende drie goals die volgen verwezenlijken Tigers Jasper Jaspers en Gehéniau Xavier elk een hattrick. Jaspers derde goal valt een seconde voor het eindsignaal. Een 2-11 zege is een mooie aanloop naar de feestdagen. Voor het zover is spelen de Tigers nog een wedstrijd in de Jaap Edenhal tegen de Unis Flyers uit Heerenveen. Het enige team dat dit seizoen door Amsterdam met shootouts werd verslagen moet deze week op zoek naar een goalie nadat die wegens fighting een match kreeg tijdens de wedstrijd tegen Dordrecht. Deze onrustig verlopen partij werd in de 33e minuut gestaakt.

Half december kan Amsterdam de balans opmaken en zich klaarmaken voor 2023.  Drie jaar geleden roosterden de Tigers tijdens de eerste finalewedstrijd de Eindhoven Kemphanen, door de uitbraak van de coronacrisis konden ze het pluimvee niet afbakken. Die klus werd vorig jaar wel geklaard, maar het team vond later zijn Waterloo bij de Tilburg Trappers die de maanden daarvoor ook hard aan de weg hadden getimmerd. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook dit seizoen deze ploeg en de Hanen de grootste obstakels worden voor Amsterdam. Samen delen ze de top 3 van de lijst, al loopt Amsterdam door het verlies van Eindhoven tegen Groningen inmiddels uit op Tilburg en de Hanen.