Home Overzicht Tigers verstoten Capitals van eerste plaats

Tigers verstoten Capitals van eerste plaats

Amsterdam Tigers vs Orange Gas Capitals Leeuwarden

0

In de aanloop naar het reguliere seizoen speelden de Tigers afgelopen september een oefenwedstrijd tegen de Orange Gas Capitals uit Leeuwarden. Het was de eerste Amsterdamse thriller van het najaar.  De wedstrijd werd met shootouts beslist. Zaterdag troffen beide ploegen elkaar opnieuw in de Jaap Edenhal.

Lewis Daniels | Foto’s Marco Knies

De Capitals voeren de competitielijst nog aan als de wedstrijd begint en openen de avond in de tweede minuut met het eerste rake schot, 0-1. De Tigers reageren zeven minuten later met de gelijkmaker. Tijdens een powerplay voor de gasten krijgen ze door een soloactie de volgende goal tegen, 1-2. Ditmaal komen ze sneller met een passend antwoord. Ruim een minuut verder staat, als Leeuwarden het met een man minder moet stellen, ook de tweede goal voor de thuisploeg genoteerd. Kort daarop valt, opnieuw tijdens een powerplay, nummer drie voor Amsterdam.

De gasten verliezen na de eerste onderbreking snel terrein en hebben hun handen vol aan het verdedigen van het doelgebied in hun thuisvak, al levert een onverwachte uitbraak ze bijna een goal op. Halverwege de vijfentwintigste minuut zijn het opnieuw de Tigers die de bel luiden, 4-2. Door razendsnel handelen in het Amsterdams doelgebied vechten de Capitals zich terug in de wedstrijd met een derde punt. De Tigers zien hun voorsprong in gevaar komen en grijpen snel in met een vijfde goal. Het team heeft even benarde momenten als twee spelers op de strafbank zitten, maar weet ook met drie man de orde in het thuisvak te handhaven. Zekerheidshalve sluiten ze een minuut voor de rust de tweede periode af met een zesde treffer, 6-3.

In de derde periode missen de Capitals het zelfvertrouwen en de actie en snelheid die ze voor de tweede onderbreking wel hadden. Amsterdam kan het zich daarom veroorloven rustiger aan te doen en pakt in de 53ste minuut het zevende punt mee. De ploeg overleeft opnieuw een dubbele powerplay voor de gasten. De powerplay die de Capitals de laatste twee minuten van de wedstrijd hebben, zet ook geen zoden aan de dijk. Wellicht zijn ze – gezien het voor hen dramatische verloop van de wedstrijd – met hun gedachten al bij de Afsluitdijk, die verbinding geeft met thuishaven Leeuwarden. Aanstaande zaterdag nemen de Tigers het – ook thuis – op tegen de Smoke Eaters uit Geleen. Momenteel sluiten de Eaters samen met de Zoetermeer Panters de lijst van de competitie.