Home Overzicht Tigers vliegen Eagles met 0-8 voorbij

Tigers vliegen Eagles met 0-8 voorbij

0

De tijd gaat bijna net zo snel als de puck. Afgelopen zaterdag rukten de Tigers uit naar Den Bosch voor de laatste reguliere uitwedstrijd van dit seizoen, waar ze met gemak de laag geplaatste Eagles versloegen.

IJshockey Lewis Daniels
Red Eagles ’s Hertogenbosch vs Amsterdam Tigers 0-8

Zoals vaker vindt Amsterdam niet meteen de weg naar het doel. Het duurt een kwartier voordat Calvin Pohlman met assists van John Versteeg en Rocco van Hoorn de eerste goal schiet, 0-1. Een minuut later maakt Julian Berteling het met hulp van Kalle Pirinen 0-2. Max Kemperman is dusdanig ontevreden over de gang van zaken dat de scheidsrechter hem twee minuten naar de Bosche strafbank stuurt wegens Abuse of Officials.

Het systeem waar afgelopen maanden met coach Ondrej Kratky aan is gewerkt komt op gang, waardoor de tweede periode zich voornamelijk rond het Eagledoel afspeelt. In de tweeëntwintigste minuut staat het na een schot van Ivan Muso 0-3. Drie minuten later zet Zeb van Duin met assists van Julian Berteling en Lance van Duin de stand op 0-4. Den Bosch probeert tevergeefs met fysiek spel de Tigers tegen te houden. Midas Deckers is de tweede Eagle die twee minuten op de strafbank zit. De scheidsrechter geeft hem een minor penalty voor Elbowing. Tijdens de powerplay is het opnieuw raak voor Amsterdam. Lance van Duin en Ivan Muso treffen Connor Barette in het thuisvak van de Eagles en spelen hem de puck toe, 0-5.

Donny Pohlman gaat twee minuten naar de kant voor Roughing en heeft na terugkeer de smaak nog steeds te pakken. Hij krijgt de puck van Ivan Muso en Nijs Hille en laat deze achter in het arendsnest van Den Bosch, 0-6. Vlak daarna gaat de Amsterdamse strafbankdeur open voor Rocco van Hoorn, die wegens onenigheid met Segun den Otter twee minor penalties voor Roughing krijgt. Segun zit met dezelfde sanctie op de strafbank van Den Bosch. John Versteeg houdt Van Hoorn twee minuten gezelschap wegens Holding the Stick. Den Otter blijft ook niet alleen. Daan van den Boogaardt schuift bij hem aan wegens Elbowing

Kort na aanvang van de derde periode vergroot Kalle Pirinen met een voorzet van Calvin Pohlman de Amsterdamse voorsprong naar 0-7. Terwijl twee Eagles beiden voor Tripping op de strafbank zitten kan Pohlman met een assist van Ivan Muso opnieuw toeslaan, 0-8. Den Bosch geeft geen punten meer weg. De Amsterdamse goal blijft een onneembare vesting onder bewaking van goalie Jeremy Borgman.

In het laatste kwartier vallen de zwaarste straffen van de avond. Segun den Otter krijgt twee minuten voor Slashing en tien minuten voor Unsportsmanlike conduct. Julian Berteling wordt een even zware straf opgelegd voor boarding. Nog wat minor penalties volgen. Misschien had er meer voor Amsterdam ingezeten als de derde periode rustiger was verlopen. Voor de stand maakt het niet uit. De Tigers waren al verzekerd van hun eerste plek in de poule en gaan met dikke winst naar huis. Zaterdag 1 februari spelen ze om 17.45 uur hun laatste reguliere thuiswedstrijd. Op 15 februari keren ze terug in de play-offs.

Check amsterdamtigers.com