Home Overzicht Tigers zijn fysieke Yeti’s (veel) te snel af

Tigers zijn fysieke Yeti’s (veel) te snel af

0

IJshockey | Net als tijdens de oefenwedstrijd afgelopen september ging het er zaterdag niet vriendelijk aan toe bij de fysiek spelende Yeti’s in Breda. Vooral de thuisploeg zat veelvuldig op de strafbank.  Een van de Tigers zou zijn bedreigd en daarom voortijdig het veld hebben verlaten. Geen beste beurt van de gastheer en een vuurdoop voor de nieuwe Nieuw-Zeelandse Tiger Nick Craig. Met een 3-8 overwinning daarentegen is de wraak zoet.

Lewis Daniels

Het eerste punt van de Tigers valt tijdens hun eerste powerplay. Ook nummer twee wordt gemaakt als Amsterdam met een man meer speelt. Goed voor de cijfers, slecht voor de sfeer. Beide teams raken een speler kwijt na een stevige ‘aanschaatsing’. Als in de zestiende minuut de boarding eruit ligt, wordt de partij tijdelijk onderbroken. Rondom dit incident scoren de Yeti’s – dan met een man meer – hun eerste goal, 1-2.

Het derde punt voor Amsterdam valt ook tijdens een powerplay. Bij nummer vier, vijf en zes staan de ploegen met een gelijk aantal spelers op het ijs. Voor Breda is het vooral de lijn onder de strafbankdeur die steeds wordt overgestoken, het team weet pas in de 45ste minuut voor een tweede keer toe te slaan en is dan nog een speler kwijt wegens gewelddadig gedrag. Aan het begin van de derde periode valt nog een Yeti af die na een verkeerde beweging per brancard wordt afgevoerd. Officieel bevestigd is het niet, ook een tweede Tiger zou het veld hebben verlaten. Geen blessure of straf, wel bedreigd door de ontvangende tegenpartij.

Terwijl in de derde periode geen Tiger naar de strafbank wordt gestuurd, blijven de zittingen op die van Breda warm. Amsterdam pakt tijdens een dubbele powerplay nog wat krediet mee, komt zo op 2-7 voorsprong. Een minuut later is de situatie op het veld nog hetzelfde en zien de drie overgebleven Yeti’s dat nieuwkomer Nick Graig namens Amsterdam voor de achtste keer toeslaat, 2-8. Als doekje voor het bloeden rinkelt de bel zes minuten later nogmaals voor Breda, 3-8. Wellicht is deze eindstand een kwestie van karma, maar het verhaal is hiermee nog niet afgelopen. Aanstaande zaterdag wordt de strijd tussen beide kampen vervolgd in de Jaap Edenhal, waar Amsterdams eerste team door het thuispubliek in betere en veiliger handen is dan in het zuiden.