Home Oud Oost Tijdelijk cameratoezicht in Reinwardtstraat

Tijdelijk cameratoezicht in Reinwardtstraat

0

Op de hoek van de Reinwardtstraat en de Dapperstraat is tijdelijk een camera geplaatst. Vorige maand vond er in deze straat opnieuw een explosie plaats. De camera blijft staan tot 20 november.

De politie heeft onderzoek gedaan in de buurt en met verschillende bewoners gesproken. Om de kans op herhaling van explosies te voorkomen heeft de burgemeester besloten dat er van 20 oktober tot 20 november tijdelijk cameratoezicht in de straat is. Daarmee kan er beter toezicht worden gehouden in de straat. De camera wordt op bepaalde tijden live bekeken in de cameratoezichtcentrale van de gemeente.

Bij een verdachte situaties kan er snel worden gereageerd door de politie of handhavers. Omdat cameratoezicht inbreuk kan maken op de privacy van mensen in het gebied, wordt dit alleen ingesteld als het noodzakelijk is en andere maatregelen onvoldoende effect hebben. De Reinwardtstraat ligt in het cameratoezichtgebied ‘Dapperbuurt’ dat al eerder door de burgemeester is aangewezen. De camera’s mogen niet in de woningen kijken.