Home Overzicht Tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen op Marineterrein

Tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen op Marineterrein

0

Op het Marineterrein komt een nieuwe tijdelijke opvang voor maximaal 250 vluchtelingen. Zij zullen deze week arriveren en kunnen er tot en met medio augustus worden opgevangen. Het ministerie van Defensie heeft het Marineterrein ter beschikking gesteld, het COA is verantwoordelijk voor de begeleiding van de opvang. Eind vorig jaar zijn op het Marineterrein ook al tijdelijk vluchtelingen opgevangen, dit waren toen voornamelijk evacués uit Afghanistan.

Samen met het ministerie van Defensie en het COA kan Amsterdam de komende maanden deze hulp bieden, bovenop de duizend extra vluchtelingen die sinds eind vorig jaar al zijn opgevangen in de stad.

Naast de reguliere opvangplekken voor vluchtelingen zijn er in de gemeente Amsterdam de afgelopen twee maanden 1.640 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Van de beschikbare opvangplekken in Amsterdam zijn er op dit moment 997 bezet. De vluchtelingen uit Oekraïne worden in Oost opgevangen op de boot ‘Bellini’ en de voormalige school De Kleine Kapitein op de Kop van het Java-eiland.